Az ünnepélyes keretek között zajló eseményen elhangzott: ezt a támogatási formát azok vehetik igénybe, akik a diploma megszerzését követően Kaposváron kívánnak dolgozni, s lehetőleg valamely hiányszakma területén folytatnak tanulmányokat. Idén 11 fiatallal kötött szerződést az önkormányzat.

11 kaposvári fiatal kapta meg idén a Kaposvár Számít Rád! ösztöndíjat. A havi 25 ezer forinttal járó támogatást Szita Károly adta át az egyebek között közgazdásznak, orvosnak, rendőrnek, geográfusnak készülő hallgatóknak. A polgármester elmondta: olyan támogatási rendszert akart létrehozni a város, amely túlmutat az egyetemi és főiskolai éveken. Ez az ösztöndíj tehát befektetés. Befektetés Kaposvár jövőjébe.

- Nem ez az egyedüli ösztönző, amellyel segíti Kaposvár a fiatal felnőtteket. A somogyi megyeszékhely önkormányzata összközműves építési telkeket 1 forintért ad tulajdonba a hiányszakmában elhelyezkedő fiataloknak, önkormányzati bérlakást biztosít a családalapítás előtt álló pároknak, és épül már a diplomások háza is, ahol a piaci árnál négyzetméterenként 50-60 ezer forinttal olcsóbban juthatnak ingatlanhoz a kaposvári fiatal szakemberek - hangsúlyozta Szita Károly.

Címkék: Kaposvár Számít Rád!, ösztöndíj, Szita Károly, kultúra