A hétfő hajnalban kezdődött havazás következtében mintegy 4 centiméter vastagságú hótakaró alakult ki az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn - tájékoztatott időközben az Országos Meteorológiai Szolgálat kékestetői obszervatóriumának ügyeletes észlelője.

téli havas út

Fotóink csupán illusztrációk, nem most készültek, viszont szívesen kicseréljük őket. Ha szállingozó hópihét, esetleg sűrű pelyhes havazást tapasztal Somogyban, kattintson és küldje el a felvételt az info.kapospont(kukac)gmail.com címre. Köszönettel fogadjuk és közzétesszük!

Somogyi előrejelzésünkért kattintson ide!

havas út, közlekedés,

Havazott a Mátrában hétfő hajnalban, a friss hó vastagsága 1-3 centiméter - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az autópályák, a fő- és mellékutak latyakosak, vizesek, a térségben jelenleg is szálingózik a hó vagy havas eső esik, a látótávolság helyenként csupán 50-100 méter.

A közleményben arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, és mielőtt útnak indulnak, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a cég internetes portálján, vagy a megyei diszpécserszolgálatoknál.

Címkék: látótáv, csúsz, havaz, tél, , baleset, kis szines