A somogyi vármegyeszékhelyen a legtöbb gondot és bosszúságot az illegális hulladéklerakók - egy ilyet épp a napokban számoltak fel a Fagyöngy utca lakói Borhi Zsombor alpolgármesterrel közösen -, és szemétégetések okozzák.

Jóllehet a városban a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés éppúgy biztosított, mint ahogyan a hulladékudvarok és az inert lerakó is lakcímkártyával bárki számára ingyenesen igénybe vehető. A lomokat és a zöldhulladékot szintén meghatározott rend szerint szállítja el a szolgáltató.

Tehát semmi nem indokolja a hulladékok illegális lerakását, vagy begyújtását, ráadásul ezek a tüzek nemcsak a környezetet szennyezik, de az egészségére is ártalmasak.

A kaposvári közterület-felügyelet éppen ezért a rendőrséggel közösen sűrűn szervez - akár drónos - razziákat és újrainította hétvégi ügyeletét is. Ez, a +36 30 916 3538 telefonszám a hét minden napján, sőt munkaszüneti és ünnepnapokon is hívható és a beérkezett lakossági bejelentéseket a közteresek rögtön ki is vizsgálják.

A szigorú fellépésre kérte nemrégiben az egyenruhásokat Szita Károly polgármester is, aki egy vezetői értekezleten a városi kamerarendszer további bővítését is bejelentette.

A kaposváriak jelzéseit a Kaposvári Városüzemeltetési Kft. is várja annak érdekében, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudják rendben tartani a közterületeket. A városlakók a +36 70 988 8593 ügyeleti telefonszámon pontos névvel és címmel vagy ide kattintva jelenhetik be észrevételeiket.

Címkék: taffipax, szemétégetés, hulladéklerakás, bejelent, városüzemeltetés, ügyelet, kereszteződés, drón, büntetés, kamera, Kaposvár, illegális, razzia, kék hírek