A református óvodán, általános iskolán és gimnáziumon kívül így már a legkisebbeket is meg tudják szólítani - mondta el az ünnepségen Petró László lelkipásztor: "Nagyon fontos az egyházközség számára, hogy a missziói szolgálatát ki tudja terjeszteni a legkisebbekre is. Így most újabb családok életében kaphatunk szerepet."

Steinbach József református püspök pedig arról beszélt, mennyire fontos minden életkorban Isten közelsége: "Tovább adni a gyermekeinknek, a legfogékonyabb korban, a bölcsődében, majd az óvodában, majd az iskolában a szabadító Isten ismeretét. Az örökké való értékrendszert!"

Kaposvár polgármestere, Szita Károly elmondta, hogy városunkban is a legnagyobb érték a család és a gyermek: "Városunk is csak akkor lehet igazán sikeres, ha a családok erősek. Ha nincs gyermek, akkor nincs jövő!"

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila hozzátette: országszerte egyre több a bölcsőde. Számítások szerint háromszor annyi településen, kétszer annyi ilyen intézmény van ma hazánkban, mint bő egy évtizeddel ezelőtt.

A több mint 360 négyzetméteres új bölcsőde az Apáczai Csere János utcában épül majd fel, fenntartásnál megújuló energiákat is használják majd. A több mint 400 millió forintos állami támogatásból megvalósuló intézményt várhatóan jövő év végén adják át.

Címkék: népesség, férőhely, biztonság, szülő, református, bölcsőde, születés, gyermek, munka, család, Kaposvár, gazdaság