12 családnak lesz meleg, meghitt karácsonya Hajmáson. A szociális tüzifa program keretében ma 25 köbméter tüzelőt kaptak. Sokuknak ez a fa életmentő, mert havi 20 ezer forintból nem tudnák megvenni. Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a kormány nem hagyja magára a fával fűtőket sem, náluk a rezsicsökkentés így érvényesül.

25 köbméter tüzelő érkezett ma Hajmásra, amit 12 család között osztanak szét. Sok helyinek ez rakomány életmentő a télen.

- Sajnos van olyan is, hogy az egy főre jutó jövedelem a 20 ezer forintot sem éri el. Nagyon jó helyre kerül ez a fa, átmeneti megoldást jelent a családok számára - mondta Hajmás polgármestere, Török Sándor.

A tüzelő pakolásában Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is segített. Elmondta: a kormány idén 2 milliárd forintra emelte a szociális tüzifa program keretét. Azért volt erre, szükség, hogy a rezsicsökkentésben a fával fűtők is részesüljenek.

- Vannak, akiket nem érintett, mert nem vezetékes gázzal fűtenek, számukra született a szociális tüzifaprogram. Azt szerettük volna, hogy mindenki részesüljön a rezsicsökkentés áldásos hatásából - mondta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

Kovács József fával fűt, azt mondja nagy segítség neki az ingyen tüzelő.

- 29 ezer 300 forintból élek, nagyon örülök neki, hogy kaptuk ezt a kis fát, legalább 1-2 hónapot ment a télből - mondta Kovács István.

Somogyban a szociális tüzifa programban 7000 család jut tüzelőhöz mintegy 140 millió forint értékben.

Címkék: tűzifa, szociális, segítség, tél, somogy, gazdaság