Nem kezdte jól a rájátszás első találkozóját a Kaposvári Vízilabda Klub a Szolnok otthonában. A Tisza-partiak hamar elléptek 3-0-ra az első negyedben, a vendégek pedig csak egy gólt tudtak ledolgozni a hátrányukból a játékrész végéig.

Vindisch Ferenc találata után már csak egy találattal állt jobban a Dózsa, de ezután ismét felpörögtek a hazaiak, akik 9-4-re elhúztak a félidőre.

Kiegyenlített játékot hozott a harmadik negyed, 1-1 találatot láthatott csak a nagyérdemű, így maradt az ötgólos különbség a felek között.

Az utolsó felvonást azonban megint meghúzták Hangay Zoltán tanítványai. Vámosi Bertoldék négyszer is betaláltak, amire csak Aranyi Attila tudott válaszolni, ezzel pedig 14-6-ra nyert a KVK. A kaposváriak legeredményesebb játékosa a két gólig jutó, mindössze 18 esztendős Somogyvári Ádám volt.

A 7 pontig tartó párharc állása ezzel 6-3 a Szolnoknak. Folytatás pénteken 19 órától a Csik Ferenc Versenyuszodába.

Szolnoki Dózsa Praktiker–Kaposvári VK 14–6 (4–2, 5–2, 1–1, 4–1)

Szolnok, Tiszaligeti Uszoda, 100 néző. Vezette: Vogel G., Csizmadia Zs.

Szolnoki Dózsa Praktiker: Józsa – Szeghalmi (3), Pető, Ágh, Jansik D. (1), Kovács G. (3), Pásztor M. (3). Csere: Cseh M., Schmölcz, Vismeg Zs., Vámosi B. (2), Teleki, Böröczky (1). Vezetőedző: Hangay Zoltán.

Kaposvári VK: Kósik – Kakstedter, ifj. Berta J. (1), Pellei F. (1), Fülöp B., Vindisch (1), Juhász-Szelei. Csere: Aranyi (1), Dőry, Palatinus, Baj, Vörös, Somogyvári (2). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 7/0, illetve 9/3.

Gól, ötméteresből: 5/5, illetve -.

Kiállítva, végleg cserével: Fülöp B. (19. p.).

Kipontozódott: Pellei F. (30. p.).

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–3 a Szolnok javára.

Címkék: ob1, szolnok, kaposvári vízilabda klub, sport