Az alsóház harmadik helyezettje, az Atomerőmű SE fogadta a sereghajtó Kometa Kaposvári KK-t a play-out második fordulójában - írja a bb1.hu. Géringer tripláját Clarance hármasa követte, közte Koprivica egy büntetőt dobott be. Krnjajski kettesére is kintről érkezett a paksi válasz Ihringtől, amire viszont Filipovity is hármassal felelt. A KKK 11-11-nél érte utol vendéglátóját, majd nem sokkal később már a vezetést is átvette: Filipovity duplájával lett 15-17. Fordulatos meccset vívtak a felek: 20-19-nél visszavette a vezetést a hazai csapat, de négy pontot szerezve újra magához ragadta a kezdeményezést a Kaposvár (20-23). A negyed utolsó percében azonban már csak a hazai oldalról érkeztek pontok (23-23).

Jackson révén újra a Kaposvár vezetett, de szintén kettessel feleltek a hazaiak. Eilingsfeld büntetői célba értek, Koprivica azonban ezt a két pontot is lefaragta (27-27). Wooten zsákolását vendég időkérés követte, azonban ezután is a hazaiak tudtak csak pontot szerezni, így 33-27-nél újabb kaposvári időkérés következett. A második kis szünet már hatott a vendégekre: egy kosáron belülre kerültek Filipovityék, sőt Jackson kettesével utol is érték az ASE-t (37-37) – most a hazaiak kértek időt. Knowles zsákolt, Filipovity triplája viszont már újra a vendégeknek jelentett vezetést (39-40). Clarance kettesére Paár is triplával felelt, Eaddy hármasával pedig meg is lépett a Kaposvár (41-46). Clarance-tól is egy távolit jegyezhettünk fel, ez zárta az első félidőt (44-46).

Wooten és Clarance már a harmadik negyed első percében fordított, időt is kértek a vendégek. Filipovity egyenlített, majd Ihring kosarára Eaddytől érkezett válasz (50-50). Nicholson egy duplát és egy triplát is értékesített, ismét időkéréssel reagált a vendég kispad. Újfent elkezdte ledolgozni hátrányát a KKK, igaz, Filipovity közelije most nem ért egyenlítést (58-57). Clarance hármasával távolodott az ASE, amit még Nicholson is megtoldott egy távolival, Knowles duplájával pedig átlépte a különbség a tíz pontot, amire még Dorogi is rátett két egységet (70-57). Filipovity triplája a harmadik negyed utolsó percében megtörte a kaposvári pontcsendet, de így is a hazaiak várhatták magabiztos előnnyel a záró tíz percet (75-62).

Eaddy triplájával indult a negyedik negyed, Clarance akciója is három pontot ért (gól + büntető), majd Jean-Marie és Ihring is egy-egy triplát tett helyre – nem változott a különbség (81-68). Jackson is triplát dobott, majd egy kis pontszünet után ugyanő egy kettessel tízen belülre hozta csapatát. Eilingsfeld hármasa viszont ismét két számjegyűre növelte a különbséget (84-73). Ahogy ismét közeledtek a vendégek, érkezett egy hazai tripla – ezúttal Nicholsontól –, és megint a tízhez volt közelebb a különbség. Filipovity két hármassal lépte át a harminc dobott pontot, az ASE pedig rögtön időt kért – nem csoda, hiszen 89-86-nál újra egyetlen kosárnyi volt a differencia a felek között. Eladta a labdát az ASE, Krnjajski pedig egy kettessel indította az utolsó percet. Ihring viszont a fordulásból triplát dobott, míg Krnjajski újabb kísérlete már lejött – izgalmas lett a hajrá, de nyert az ASE 92-88-ra.

Alsóházi rájátszás, 2. forduló

Atomerőmű SE – Kometa Kaposvári KK 92-88 (23-23, 21-23, 31-16, 17-26)

Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok

Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Földesi Ádám, Dr. Németh Patrik (Németh Csaba János)

Paks: Ihring 16/9, Clarance 22/9, Géringer G. 3/3, Nicholson 21/9, Wooten Jr. 10. Csere: Knowles 8, Eilingsfeld 7/3, Kékesi 3/3, Dorogi G. 2.

Kaposvár: Krnjajski 6, Eaddy 10/6, Paár 5/3, Filipovity 33/15, Koprivica 7. Csere: Jean-Marie 14/3, Jackson Jr. 9/3, Halmai 4, Puska -, Szőke -.

Címkék: kometa kaposvári kk, paks, kosárlabda, sport