A sportendezvényt immár hatodik alkalommal rendezi meg a Pannon Lovasakadémián a MATE Kaposvári Campusa és a Magyar Honvédség.

Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni - hangzott el csütörtökön a MATE Kaposvári Campusán megtartott sajtótájékoztatón. 

"Elkötelezettek vagyunk az élsport és a szabadidősport támogatása mellett egyaránt, ezért is szervezzük meg évről évre a CrossRunt. Az esemény nemcsak a sportról, hanem a közösségépítéséről is szól, hiszen rengeteg kaposvári család is ellátogat a rendezvényre. A MATE Kaposvári Campus ilyen módon is szeretne csatlakozni az Egészséges Kaposvár 2030 programhoz" - hangsúlyozta Vörös Péter főigazgató.

Vörös Péter, a MATE KE főigazgatója és Kovács Zoltán, a MATE Testnevelési és Sport Intézet igazgatója
Vörös Péter, a MATE KE főigazgatója és Kovács Zoltán, a MATE Testnevelési és Sport Intézet igazgatója

A MATE immár hatodik alkalommal rendezi meg Kaposváron a CrossRunt, amely nem csupán egy terepakadályfutó verseny, hanem a Magyar Egyetem és Főiskolai Sportszövetség egyetemi bajnoksága is. "Bízunk benne, hogy idén még több egyetemi hallgató vesz majd részt a megmérettetésen. Reményeink szerint pedig több magyar olimpikon is érkezik majd Kaposvárra április 20-án, amijól mutatja, hogy a CrossRun felkerült az ország akadályfutó és minőségi sportverseny térképére" - emelte ki Kovács Zoltán, a MATE Testnevelési és Sport Intézet igazgatója.

Az eseményen ezúttal is mindenki megtalálja a számára megfelelő távot. A gyermekek 1 kilométeres, a 12-18 évesek 4 kilométeres ifjúsági távon, míg a felnőttek 8 kilométeren mérettethetik meg magukat.

Az eseményt változatos kísérőprogramok színesítik, lesz honvédségi és tűzoltó-bemutató, valamint arcfestés gyerekeknek.

Címkék: terepakadályfutó, Cross Run, fut, MATE, család, egészség, Kaposvár, sport