A címvédő Vasas Óbuda 3-0-ra nyert a Kaposvár ellen a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének szerdai visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott be a döntőbe. Az elmúlt két kiírásban győztes, 15-szörös aranyérmes fővárosiak ellenfele - akárcsak tavaly - a Békéscsaba lesz a március 9-i, érdi döntőben. A bronzmeccsen az előző  évhez hasonlóan a kaposváriak a Nyíregyházával találkoznak.

A két együttes vasárnapi első mérkőzésén a Kaposvár hazai pályán csak a harmadik játszmában tudott igazi ellenállást kifejteni a hazai porondon ebben az idényben még veretlen Vasas ellen, így a címvédőnek odahaza két megnyert szett is elég volt ahhoz, hogy története során 26. alkalommal játszhasson döntőt a Magyar Kupában.

A visszavágóra a kaposváriakat edző Vincent Lacombe szinte teljes kezdőcsapatát lecserélte, amivel a mérkőzés elején meg is lepte a Vasast. A fővárosiak azonban 13-nál utolérték riválisukat, s ezt követően hatékony támadójátékuknak köszönhetően előnyüket folyamatosan növelve szerezték meg a vezetést.

A második etapban még nagyobb csatára késztette vendéglátóját a KNRC, amely lelkesen és az első meccsnél sokkal jobban röplabdázott. A hazaiak nyitásfogadása nem volt tökéletes, ezt a somogyiak remekül kihasználták, ugyanakkor hiába jutottak el 24-21-es vezetésig, majd még további két szettlabdáig, a Vasas fordított és bejutott a döntőbe.

A harmadik játszmára a fővárosiak több poszton változtattak, de a teljesítményük nem esett vissza, s magabiztos különbségű részsikerrel zárták le a 77 perces találkozót, aminek legeredményesebb játékosa a hazaiak amerikai légiósa, Taylor Bannister volt 17 ponttal.

Vasas Óbuda – KNRC 3:0 (18, 26, 17)

Budapest, Folyondár utca, 250 néző. V.: Adler, Kiss Z.

VASAS: Gülübay 1, Török 11, Papp 7, Bannister 17, Sillah 4, Gyimes-Capet 4. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Tóth S., Jámbor, Fricova 6, Erőss 1, Abdulazimova 10. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz

KNRC: Nicolai 3, Godó 11, Radnai 2, Maiorano 7, Hurst 7, Sahin 10. Csere: Rády (liberó), Vilvert 3, Szedmák 10. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Edzői értékelés

ATHANASOPOULOS IOANNIS : - A kaposváriak megleptek minket a kezdőcsapatukkal, mert olyan játékosokkal álltak fel, akik eddig keveset játszottak, így nem volt róluk sok információnk. Talán ennek is volt köszönhető, hogy az első szettben hektikus volt a játékunk, de sikerült ezen felülkerekednünk. A második felvonásban a Kaposvár nagy nyomást helyezett ránk, amire nem reagáltunk túl jól, de a végjátékban 21-24-ről sikerült fordítanunk. Szükségünk van ezekre a szituációkra, ez mutatja meg a csapat erejét és az európai kupaporondon szerzett tapasztalatunkat. Boldog vagyok az eredmény és amiatt is, hogy a fiatalok megmutatták, jó formában vannak. Hosszú volt a karácsonyi szünet óta eltelt időszak, de péntektől már készülnünk kell az újabb feladatokra.

LACOMBE VINCENT : - Gratulálok a Vasasnak a döntőbe jutáshoz. Boldog vagyok, hogy azok a játékosok, akik a szezon során nem kaptak annyi lehetőséget most szépen teljesítettek! Örömteli, hogy a csapat minden tagjával számolhatok!

Címkék: magyar kupa, knrc, vasas, sport