null

A férfi A-csoport alapszakaszának 21. fordulójában az Arconic-Alba Fehérvár a Kometa Kaposvári KK vendége volt - írja a bb1.hu. Eaddy kettesét Philmore triplája követte, majd négy kaposvári pontra öt fehérvári érkezett válaszul – Balogh triplát, Vojvoda duplát dobott (6-8). Jackson egyenlített, és bár Philmore két jó büntetőjével újra a vendégeknél volt az előny, Krnjajski triplájával újra a hazaiak voltak előrébb – egészen Vojvoda büntetőkből szerzett két pontjáig (11-12). Chambers is dobott egyet a vonalról, Abell triplájával azonban egál volt az állás (14-14). Többet rontottak támadásban a csapatok, inkább büntetőkből voltak eredményesek. Chambers triplájával távolodott az Alba, Philmore révén hattal is megléptek a vendégek (19-25). A negyed hajrájában viszont egy kosárnyit faragott hátrányából a házigazda (23-27).

Egy-egy kettes esett mindkét oldalon, majd Halmai vállalt el egy triplát, sikerrel (28-29). Chambers elsőként jutott tíz pont fölé a meccsen, két egységgel növelte csapata előnyét. A három pont körüli különbség állandósult a felek között, a negyed közepéhez érve is 33-36-ot mutatott az eredményjelző, majd a KKK sikeres akciójára Vojvoda válaszolt újfent (35-38). Újra egyre közelítette meg az Albát a Kaposvár, amire már időkéréssel reagáltak a vendégek. Beragadt az Alba, három perc eltelt dobott kosár nélkül, így közben a Kaposvár átvette a vezetést (41-40). A negyed utolsó perce két-két pontot hozott – 43-42 az első félidő.

Eaddy és Philmore gyors kosárváltásával indult a második félidő, utóbbi aztán ismét betalált, ráadásul büntetőt is dobhatott, sikerrel (45-47). Eaddy gyorsan egyenlített. Chambers triplájával lépett volna el az Alba, de az ő kosarára, majd Vojvoda akciójára is volt hazai válasz – Abell gól jó plusz büntetője ráadásul szintén három pontot ért (52-52). Chambers egyik büntetője volt jó, de ezúttal nem tudott élni a lehetőséggel a Kaposvár, így Barnett zsákolásával újra három lett közte. Kis idő elteltével már hattal vezetett az Alba, ekkor időt is kértek a vendéglátók (54-60). Ismét megtört az Alba lendülete, Eaddy révén 60-60-nál utolérte a Kaposvár a vendégeket. Abell triplájával a vezetés is megvolt, amire Kass kettese érkezett válaszul, de Abell újra kintről volt eredményes, így 66-62-es hazai előnyről jöhetett az utolsó negyed.


Fotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag Kornélia
Fotó: Harag Kornélia
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Halmai triplájával nőtt a hazaiak előnye, Chambers és Vojvoda igyekezett visszahozni a vendégeket. Koprivica és Eaddy azonban pontosan célzott, pontjaikat követően 73-66-nál kért időt a vendég szakvezetés. Úgy tűnt, nem ért sokat a rövid fejtágítás, a kaposvári légiósok pontjaival gyorsan tíz fölé nőtt a különbség (78-66). Viszont éledezett az Alba, Barnett triplájával jött tízen belülre a negyed közepén. Pontonként csökkent a különbség, három perccel a vége előtt Chambers kettesével és büntetőjével négyre olvadt a hazaiak előnye (84-80). Jean-Marie kettese nagyon kellett a hazaiaknak, az azt követő négy Alba-pont viszont kevésbé jött jól nekik (86-84). Négy ponttal tudott ellépni a Kaposvár, de mindig volt válasz a vendégektől, így az utolsó másodperceket 91-89-ről várták a felek. Jackson egy büntetőt dobott be, erre már nem volt válasza az Albának – 92-89-re nyert a Kaposvár.

Videón a teljes mérkőzés!

Kometa Kaposvári KK – Arconic-Alba Fehérvár 92-89 (23-27, 20-15, 23-20, 26-27)

Játékvezetők: Nagy Viktor, Szilágyi Bálint, Földesi Ádám (Fekete László)

Kaposvár: Krnjajski 3/3, Eaddy 17, Szőke 5/3, Jackson Jr. 7, Koprivica 6. Csere: Abell 30/9, Halmai 14/6, Jean-Marie 10, Bogdán -.

Székesfehérvár: Chambers 24/6, Vojvoda 22/3, Barnett 8/3, Philmore 21/3, Balogh 9/3. Csere: Kass 5, Takács Mi. -, Fazekas -.

Címkék: alba fehérvár, kosárlabda, kaposvári kk, sport