Aranyérmet nyert a magyar 3x3-as lány jégkorong-válogatott a dél-koreai Kangvonban zajló IV. téli ifjúsági olimpián (YOG).

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzeti csapat a döntőben harcos, kemény mérkőzésen 10-2-re győzte le a házigazdák együttesét, ezzel megszerezte Magyarország első aranyát az ifjúsági téli olimpiákon. Korábban nemzetközi csapatokban voltak már magyarok, akik külföldi csapattárssal nyerni tudtak, de ez az első "színmagyar" arany. Kangvonban Magyarország a 18. nemzet a 79-ből, amely aranyérmet szerzett.

Csordás Csenge, a KASI tehetsége
Csordás Csenge, a KASI tehetsége

A csapatkapitány Weiler Krisztina elárulta, a meccs előtt azt mondta a csapattársainak, próbálják meg kizárni, hogy a hazaiak ellen játszanak, és "használják fel" ellenük a hazai pályát, ami sikerült is.

Marleen Collins Delaney szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe: "Nemcsak egy jó meccsünk volt, hanem az egész tornán nagyon jól játszottunk, megbecsültük a korongot, jól hoztuk el a szabad korongokat, jól védtük a sávokat a pályán, és remekül támadtuk az ellenfél kapuját. Ebben rejlett a csapat ereje. A háttérstábnak köszönhetően a lányok jól bírták a sorozatterhelést, mert az elmúlt napok nagyon intenzívek voltak ezeknek a fiatal lányoknak, úgyhogy muszáj is este megünnepelni az aranyérmet."

Címkék: Csordás Csenge, aranyére, hoki, világverseny, jégkorong, KASI, Kaposvár, sport