A bajnoki címvédő Kaposvár 3-0-ra nyert Kecskeméten a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének szerdai első felvonásán. A párharcot annak ellenére is egyértelmű esélyesként várta a Kaposvár, hogy kecskeméti alapszakasz-mérkőzését meglepetésre 3-1-re elveszítette.

A somogyiaknak magyar sorozatokban ez volt szezonbeli egyetlen vereségük, a kupaelődöntőbe pedig a nagy rivális MÁV Előre elbúcsúztatásával jutottak. A szerdai találkozó első szettje az erőviszonyoknak megfelelően kaposvári fölényt hozott, a legutóbb MK-ezüstérmes a korábbi válogatott Baróti Árpád ponterős játékával simán került előnybe.

A második etapban már nagyobb ellenállásra késztette riválisát a magyar válogatott Varga Péter vezette Kecskemét, de a kaposváriak végül ezt is "megoldották".

A harmadik felvonásban aztán hiába vezettek Barótiék 13-11-re, az egyre jobban belelendülő Varga parádés teljesítményével a hazaiak sorozatban nyolc pontot szerezve fordítottak. A hajrában aztán a Kaposvár Hubicska Patrik nyitósorozatával hatpontos hátrányt ledolgozva 23-23-nál egyenlített, s négy játszmalabdát hárítva 70 perc alatt lezárta a mérkőzést. A találkozó legjobbjaként Varga 19 pontig jutott, a túloldalon Baróti 18 pontot szerzett.

Férfi Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Kecskeméti RC-Fino Kaposvár 0-3 (-15, -20, -28)

A legeredményesebb játékosok: Varga P. 19, illetve Baróti 18, Hubicska 14, Bögöly 12, Lescay 11

Címkék: magyar kupa, kecskemét, fino kaposvár, sport