Nagyszerű játékkal győzte le 3:0-ra a KNRC a házigazda Swietelsky-Békéscsabát a női Extraliga 9. fordulójában, ezzel bebiztosította negyedik helyét a tabellán - írja a hunvolley.info. A játéknap másik mérkőzésén a Vasas Óbuda 3:0-ra legyőzte az UTE együttesét, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

Női Extraliga 9. forduló

Swietelsky-Békéscsaba – KNRC 0:3 (-21, -23, -25)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 900 néző. V.: Adler, Horváth M.

BRSE: Aydinogullari 4, Stanchulova, Pintér, Stepanenko 10, Strumilo 17, Bodnár 8. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Kump 4, Glemboczki 3, Becic 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

KNRC: Martin, Szedmák 10, Radnai 7, Da Silva 13, Santos Hurst 14, Vilvert 11. Csere: Parker, Rády (liberók), Limai, Godó. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Edzői értékelés

Tóth Gábor: – Szeretnék elnézést kérni minden szimpatizánsunktól a mai teljesítményért. Borzasztóan csalódott vagyok, erre se szavak, se mentség nincsen. Ezt a mérkőzést már az öltözőben vagy a folyosón elveszítettük, már otthon voltunk, teleltünk, karácsonyoztunk. Ez megengedhetetlen, a jövőben pedig változtatásokat tervezek. Gratulálok a Kaposvárnak!

Vincent Lacombe: – Teljesen más csapat vagyunk, mint októberben voltunk. Időre volt szükségünk, most már megvan a stabilitás, jobban összeszoktunk, erre volt szükségünk. Az a meccs talán a legrosszabbunk volt az egész évben, persze a mai sem volt tökéletes, de maga az eredmény fantasztikus. A kulcs az volt, hogy stabilak tudtunk maradni.

Címkék: békéscsaba, extraliga, knrc, röplabda, sport