Ismét megrendezte a Sulipóló bajnokságot a Kaposvári Vízilabda Klub. Az esemény korábban is nagy népszerűségnek örvendett a helyi iskolások körében, ezért is gondolták úgy az egyesület vezetői, hogy 2020 után újfent meghirdetik - írja a kapospolo.hu.

"Nagy hagyományra tekint vissza a Sulipóló bajnokság, korábban ez egy országos kezdeményezés volt. Kaposváron mindig is népszerű volt ez a rendezvény, sokan ennek köszönhetően ismerkedtek meg a vízilabdázással. Most is a cél, hogy a Sulipólónak köszönhetően a gyerekek kedvet kapjanak és csatlakozzanak hozzánk" - emelte ki a Kaposvári Vízilabda Klub szakmai vezetője, Varga Zsolt.

A két napon át tartó viadalra második és harmadik osztályos fiatalokat vártak a szervezők.

"A gyerekek biztonságos körülmények között ismerkedhettek meg a sportág alapjaival, hiszen a tanmedencében leért a lábuk, úgyhogy a legfontosabb tényleg az volt, hogy a kisiskolások jól érezzék magukat" - tette hozzá Berta József, a KVK utánpótlás-vezetője.

A torna végén a legjobb kapust, a legjobb játékost és a gólkirályt is külön díjazták, a gyerekek pedig többek között a 2003-ban világbajnok Varga Zsolttól vehették át érmeiket.

Címkék: sulipóló, utánpótlás, vízilabda, KVK, Kaposvár, sport