Tapasztalt szlovén edző érkezik Kaposvárra Dalibor Damjanovic személyében. A 46 éves szakember jelenleg a szlovén férfi válogatott segédedzője. A kispadon 2002-ben kezdte pályafutását, 2006-ban már a nemzeti másodosztályban bajnoki címhez és ezzel együtt feljutáshoz segítette csapatát vezetőedzőként. A következő esztendőben egy lengyel élvonalbeli csapat segédedzőjeként 2007-ben kupa, majd 2008-ban szuperkupa győzelmet is ünnepelhetett az új kaposvári edző. Az elmúlt években a szlovén élvonalbeli Krka csapatánál dolgozott előbb segédedzőként majd vezetőedzői pozícióban, ahol 2021-ben a második helyen végzett a csapattal.

null

Mindemellett a szlovén szakember komoly nemzetközi tapasztalatot is szerzett, hiszen 2005-2018-ig folyamatosan valamelyik korosztályos nemzeti utánpótlás csapatnál dolgozott, majd 2021-től a szlovén felnőtt válogatott kispadján dolgozott segédedzőként. Ebben a szlovén csapatban pattogtatott az NBA talán legjobb európai játékosa, Luka Doncic is. Az új kaposvári edző tehát a 2022-es Európa-bajnokságon és a 2021-es tokiói olimpián is megfordult a szlovén válogatottal. Kaposváron december 18-tól kezdte meg a munkát és a szezon végéig szól a szerződése.

null

A 26 éves James Jean-Marie személyében pedig 4-es, 5-ös poszton bevethető játékost is igazolt a klub. A 203 centis kanadai játékos a belga élvonalból érkezett a KKK-hoz. James Jean-Marie az NCAA  Division I-ben 2019 és 2022 között 67 meccsen lépett pályára három különböző egyetem színeiben. A kanadai kosaras 10 pontot 5,9 lepattanót átlagolt. A három egyetemi évéből kétszer is 50 százalék felett dobott mezőnyből. Az NCAA után első profi szezonját a kanadai bajnokságban töltötte, ahonnan Ciprusra igazolt. Itt az élvonalban az Achilleas Kaimakliou csapatánál 16,3 pontot és 9,6 lepattanót átlagolt 57,9 százalékos mezőnymutatóval átlagosan 33 pályán töltött perc alatt. Kaposvárra a belga Okapi Aalstar alakulatából érkezik, ahol 13,5 pontot 6,8 lepattanót átlagolt 25,5 átlagosan pályán töltött perc alatt.

A montreali születésű James Jean-Marie játékengedélyét sikerült ismét rekordgyorsasággal elintézni, így a szerdai, Szolnok elleni bajnokin már jó eséllyel pályára léphet.

Címkék: Dalibor Damjanovic, James Jean-Marie, kosárlabda, sport