Hazai találattal indult az új szezon első bajnokija - írja a kapospolo.hu. Elsőként Pellei Frank vette be a Honvéd kapuját, majd kisvártatva fordítottak a napokban a Bajnokok Ligája selejtezőjében négy meccset játszó fővárosiak. A gólgazdag első negyedben Dőry Farkas egalizált, majd Aranyi Attila szerezte vissza a vezetést a KVK-nak. Ekler Bendegúz büntetőből egyenlített, amit Kakstedter Bendegúz találata követett, majd ismét Ekler következett és ismét ötméteresből, így 8 percnyi játék után 4-4 állt az eredményjelzőn.

A pörgős első felvonás után a folytatás is hasonló játékot hozott. A forgatókönyv pedig egyszerű volt: Surányi László tanítványai magukhoz ragadták a vezetést, majd jött a válasz a túloldalról. A nagyszünetben így 7-7-re álltak a felek.

A harmadik negyedben viszonylag sokat kellett várni az első találatra, ez pedig újfent Ekler nevéhez fűződött. A kaposváriak támadójátéka valamelyest visszaesett, Szivós Márton legénysége pedig háromgólosra növelte az előnyét.

A hazaiak az utolsó játékrészben is mindent megtettek, hogy megszorongassák a friss Magyar Kupa-bronzérmest, de ez végül egy tisztes, hatgólos vereségre volt elegendő ezúttal. A KVK csapatából ifj. Berta József háromszor volt eredményes, míg Kakstedter Bendegúz és Dőry Farkas kétszer vette be a vendégek kapuját.

Kaposvári VK–EPS-Honvéd 10–16 (4–4, 3–3, 1–4, 2–5)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 180 néző. Vezette: Kollár Gy., Varga M.

Kaposvári VK: Kósik – Vindisch, Dőry (2), Pellei F. (1), Baj (1), ifj. Berta (3), Juhász-Szelei. Csere: Szilágyi (kapus), Aranyi (1), Kakstedter (2), Fülöp B., Palatinus, Vadas, Takács J. Vezetőedző: Surányi László.

EPS-Honvéd: Kardos I. – Kevi, Vadovics (1), Sugár (1), Fejős (2), Ekler Zs. (2), Ekler B. (5). Csere: Baksa, Gregor, Hessels B., Simon H. (1), Nyíri (1), Hessels S. (3). Vezetőedző: Szivós Márton.

Gól, emberelőnyből: 10/4, illetve 10/7.

Gól, ötméteresből: /, illetve 2/2.

Kipontozódott: Fülöp B. (21. p.), Pellei F. (27. p.), illetve Kevi (20. p.)

Címkék: ob1, honvéd, kaposvári vízilabda klub, vízilabda, sport