Hazai közönség előtt harcolta ki a továbbjutást a Magyar Kupában a Kaposvári Vízilabda Klub együttese - írja a kapospolo.hu. Surányi László tanítványai a Miskolc ellen zárták a kétnapos kvalifikációs tornát szombat délelőtt, akikkel egy igen fordulatos meccset játszottak.

A vezetést a borsodiak szerezték meg, de a KVK még az első negyedben fordítani tudott. A döntetlen közeli állásról Dőry Farkas és Berta József lendítette túl a házigazdákat, de a vendégek a nagyszünet előtt 1 másodperccel egyenlíteni tudtak.

null

Nem indult jól a második félidő Kósik Somáék számára: az MVLC hamar kétgólos előnyt harcolt ki, majd Kasza Dániel góljával már közte három volt. Vindisch Ferenc fújt ébresztőt a hazaiak számára, Berta József és Kakstedter Bendegúz találataival pedig ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. A hajrában kétszer is visszavette a vezetést még a Miskolc, de a slusszpoén a kaposváriaké volt. Berta az ötödik góljával egalizált, majd 49 másodperccel a vége előtt Aranyi Attila lőtte be a mindent eldöntő találatot. A vége 14-13 a KVK-nak, amivel bejutottak a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé!

BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa Kvalifikáció – A csoport

1. Budapest Honvéd 9 pont

2. Kaposvári VK 6 pont

3. UVSE 1 pont

4. Miskolc 1 pont

Címkék: továbbjutás, magyar kupa, kaposvári vízilabda klub, sport