Ünnepi pillanattal indult a Kaposvár – Miskolc OB I-es bajnoki, hiszen a meccs előtt köszöntötték Vindisch Ferencet, aki 621. mérkőzését játszotta az élvonalban. Ezzel pedig megdöntötte Tiba Péter korábbi rekordját - írja a kapospolo.hu.

Mijics Dávid góljával a hazaiak szereztek vezetést, majd még az első negyedben megléptek 3-1-re a borsodiak. A negyed vége előtt Aleksa Petrovski szépített.

Gólokból a folytatásban sem volt hiány. Vismeg Zsombor találata után megint kettővel vezettek a vendégek, de ifj. Berta József, majd Kakstedter Bendegúz is beköszönt, így ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, csakúgy mint a nagyszünetben.

Parádésan kezdte a második félidőt Surányi László csapata. Mijics büntetőből talált be, majd Dobos Dávid és Horváth Ákos góljai után is joggal ugrott talpra a hazai publikum. A vendégek azonban háromgólos hátrányban sem adták fel.

Sélley Rauscher Domonkos vezérletével kiegyenlített a Miskolc, így kezdődhetett minden elölről. Egyre feszültebbé vált a meccs, mindkét együttes győztesen szerette volna elhagyni a medencét. Mindössze 21 másodperc volt hátra, amikor az ex-kaposvári Biros Barnabás lőtt távolról az amúgy ezúttal is remekül védő Csoma Kristóf kapujába, amivel magukhoz ragadták a vezetést a vendégek. Ezt Juhász-Szelei Norbert mentette döntetlenre a találkozót úgy, hogy ifjabb Bertának egy labdaszerzést követően volt még egy próbálkozása. Ez azonban kimaradt, így döntetlenre végeztek a felek, amelynek igazán egyik csapat sem örülhetett.


E.ON Férfi Vízilabda OB I – 24. forduló

Kaposvári VK – Miskolc 13-13 (2-3, 4-3, 3-2, 4-5)

Gólszerzők: Mijics 4, Petrovski 3, ifj. Berta, Dobos, Juhász-Szelei, Horváth, Kakstedter, Langiewicz ill. Biros 4, Tőzsér 4, Sélley Rauscher 2, Seman, Vismeg, Karsznai.

Edzői értékelések

 

Címkék: miskolc, kaposvári vk, sport, vízilabda