A két csapat őszi mérkőzését a vasiak nyerték minimális, 8 fás különbséggel, így a kaposváriakat a visszavágás is hajtotta, ráadásul pontszerzési kényszerben voltak a hazaiak, hogy megtarthassák első osztályú tagságukat.

Az ifjúságiak mérkőzését a Közutasok nyerték. Fajtai Bálint két szettben is remekelt, amivel simán nyert, míg Balogh Kristóf először lépte át az 500 fás határt, amivel egyből pontot is tudott szerezni, így a végeredmény 4:0 lett. A felnőtt mérkőzés első sorában Bóka Ákos kiválóan kezdett (166 fa), majd jött egy gyenge szett, ami miatt 5 fás hátrányba került féltávnál, viszont a harmadik és negyedik szettet megnyerte és megszerezte a csapatpontot.

Pintér György két szettet megnyert, az utolsóban szinte végig vezetett, ellenfele az utolsó 4 dobásban elért 23 fával fordított és 4 fával megnyerte a párharcot. Egy sor után 19 fával vezettek az Investmentesek. A második sorban Horváth László gyengén kezdett, a második szettben pedig 2 fával maradt alul, aztán jött egy kiváló 173 fás szett, amivel fordított, de ez a lendület sajnos nem tartott ki a végéig, így ez a pont a vendégeké lett.

Németh Tibor nagyon bizonytalanul kezdett, ennek ellenére megnyerte az első szettet, a második szettben sem javult a játéka, ezért Kis Richárd lépett pályára csereként, aki nehezen melegedett be, de ezt a szettet is sikerült meghozni. A harmadik szettben már jobban játszott meg is lett a harmadik szettgyőzelem, ezzel együtt pedig a hazai csapatpont is. Két sor után 49 fára nőtt a Közutasok előnye.

A záró sorban még egy csapatpontra és a faelőny megtartására volt szüksége a kaposváriaknak, hogy meglegyen a győzelem, mellyel továbbra is versenyben maradhatnak a bentmaradásért. Kálny Krisztián teljesítményén ez némileg meglátszott, ráadásul a második és harmadik szettben 1, illetve 3 fával kapott ki, amivel 3:0-ás hátrányba került, ez pedig megtörte a lendületét és egy gyenge utolsó szettet produkált.

Nagy Gergőnek ezzel szemben könnyebb dolga volt, sorra nyerte a szetteket, a második 60 gurításban pedig már a játéka is feljavult, végül a nap legjobb eredményével zárt. Az Investmentesek faelőnye folyamatosan nőtt az utolsó sorban, a végére 99 fa lett, így 5:3 arányban megnyerték a mérkőzést.

A bajnokságból még 5 mérkőzése van hátra a Közutasoknak, egy hét múlva a Ferencvárosi TC vendégei lesznek, majd március 12-én a Szegvár, 14-én az Ajka csapatait fogadják, végül Szegeden és Győrben vendégeskednek. A hátralévő két hazai mérkőzést mindenképp meg kell nyernie a Közutasoknak, hogy bentmaradó helyen végezzenek, amire minden esélyük meg is van.


Eredmények:

Investment Közutasok KTK - TOPIDÓ Nagymizdó SE   5:3  (3436 - 3337)

Bóka Ákos 570 - Rejtli László 547 (3:1)
Pintér György 596 - Bagi Imre 600  (2:2)
Horváth László 574 - Gergő Richárd 581 (1:3)
Németh Tibor (Kis Richárd) 522 - Nagy József 485 (4:0)
Kálny Krisztián 560 - Simon László 581 (0:4)
Nagy Gergő 614 - Polgár Károly 543 (4:0)

Ifjúsági mérkőzés:
Investment Közutasok KTK - TOPIDÓ Nagymizdó SE   4:0  (1047 - 998)

Fajtai Bálint 537 - Kelemen Zsombor 513 (2:2)
Balogh Kristóf 510 - Sevecsek Dániel 485 (2,5:1,5)

Címkék: Nagymizdó, teke, Közutasok, sport