A teke szuperligában szereplő kaposvári csapat évről-évre próbál javítani a pályáján. A mostani felújításoknak köszönhetően pedig várhatóan jobb eredményekre lesznek képesek, így búcsút inthetnek majd a korábbi pályacsúcsoknak.

- Heti két edzéssel kezdtük a felkészülést, július 20 után álltunk munkába, ami megfelel a tervezettnek, de kicsit csúszott, mert nyáron egy pályafelújítás zajlott, a dobóteret újítottuk fel, a mai megszokott, manapság szabvány szerint készült el a játékostér, így jelentősen javult a pálya ezen része, ami két élű fegyver lehet, ugyanis mi jobb eredményeket fogunk elérni várhatóan, de az ellenfeleknek is könnyebb lesz - mondta a Közutasok-1.MCM KTK csapatvezetője, Kálny Krisztián.

A Közutasok felnőtt keretében nem volt változás a nyáron, így idén is 10 kaposvári játékossal vágnak neki a pontvadászatnak. A heti két edzés pedig időközben kiegészült egy harmadikkal is, a minél jobb erőnlét érdekében.

A kaposváriak legfőbb célja a biztos bennmaradás kiharcolása lesz az új szezonban, ezzel együtt pedig mindenképpen szeretnének előrébb lépni a tavalyi kilencedik helyről.

- Nálunk az alapvető cél mindig az volt, hogy biztos bennmaradást érő helyen fejezzük be a bajnokságot. Ez idén sem változik, de mindannyiunkban bent van az, hogy ha lehet akkor minél jobb pozíciót érjünk el. Tavaly ez a kilencedik helyre volt elég, amivel nem voltunk egyáltalán elégedettek, hiszen a középmezőny csapatai, jobban mondva az előttünk végző csapatok egy-egy ponttal végeztek előttünk, egy-egy meccsel megfordítható lett volna - tette hozzá a csapatvezető.

Kálny Krisztiánék az előzetes menetrend alapján szeptember első hétvégéjén kezdték volna a Szuperliga küzdelmeit, a nyíregyháziak kérésére azonban ezt a mérkőzést október elejére halasztották. A Közutasok így szeptember 9-én rajtolnak a Salgózd otthonában.

Címkék: mcm, teke, kaposvár, sport