Nemrég készült el a kaposvári uszoda 50 méteres medencéjének új buboréksátra, amelyet hivatalosan az elmúlt napokban vettek birtokba a kaposvári vízilabdázók. A több mint 100 millió forintos beruházás 70 százalékát a vállalkozók által felajánlott társasági adóból fizették ki.

A KVK buszait is támogatásból tudta megvenni a klub. A csapat szerencsés helyzetben van, hiszen a tavalyi év végéig fejlesztésre, bérekre és az utánpótlásra összesen csaknem 300 millió forint tao-támogatást kaptak.

A vízilabda mellett Kaposváron a kosárlabda, a jégkorong és a foci is milliós támogatáshoz jutott. Utóbbi sportágban új pályák is épülnek a sportcsarnok mögötti részen, amelyet a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia sportolói használhatnak majd. A kaposvári látvány-csapatsportok támogatására egyébként 2015. december 20-ig 880 millió forint TAO-pénz érkezett. Dér Tamás, alpolgármester: "Kaposvár eddig is sokat fordított a sportra és így megduplázódhatnak azok a források, amiket létesítményekre fordítunk. Mert, ha létesítmények vannak, akkor az egészséges életmódra nevelést is tudjuk fejleszteni. Ha pedig egészségesen élnek a gyermekeink, akkor esélyes, hogy jó sportolók lesznek, ha pedig jó sportolók lesznek, akkor esélyes, hogy sok bajnokunk lesz, akikre aztán őszintén büszkék lehetünk."

A TAO-támogatások azonban 2017. június 30-án lejárnak. A kormány tervei szerint TAO2 néven folytatódik a program, melynek egyik legfontosabb eleme az utánpótlás támogatása lenne, de a tervek között szerepel a meglévő létesítmények fenntartása is.

Címkék: uszoda, létesítmény, TAO, fejleszt, sport