A munkálatok végső költsége meghaladta a 100 millió forintot, melynek köszönhetően 20 év után újult a somogyi megyeszékhely versenymedencéjének tetőszerkezete.

A költségekhez 30 milliónál is többel járult hozzá Kaposvár, a fennmaradó 70 milliót pedig vállalkozások TAO-ja tette ki.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere szerint régóta várt, hiánypótló beruházást adott át ma a város: "Saját tapasztalatból is mondom, hogy a medence reggeltől-estig tele van: fiatalokkal, középkorúakkal, idősebbekkel, kezdő és profi sportolókkal. A városban több mint 800 gyermek tanul meg évente tanórai keretek között úszni, vagyis kell a vízfelület! Ráadásul, hamarosan itt, a szomszédban egy tízpályás, 800 néző befogadására is alkalmas, szintén fedett, világversenyek megrendezésére is alkalmas új medencével bővül a létesítmény. Így ez a létesítmény méltán büszkeségére válik majd nemcsak Kaposvárnak, hanem az egész országnak."

"Mi már a tesztüzem alatt is nagyon örültünk ennek a fejlesztésnek, ami azt hiszem beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egyszerűen, fantasztikus ez az új környzetet." - mondta tudósítónknak a Kaposvári Vízilabda Klub játékos-edzője, Szécsi Zoltán.

Hasonló lelkesedéssel nyilatkozott a klubelnök Dr. Dobos Pál is: "Egészen más most betérni ide; úgy gondolom, a szurkolóink is megérdemelték, hogy a XXI. század elvárásainak megfelelő, európai színvonalú környezetben drukkolhassanak a csapatnak."

Címkék: buborék, sátor, uszoda, KVK, fürdő, medence, sport