Szakadó eső, valamint 1-2 fok várt a Kaposvári Rákóczi és a Szászvár csapatára a Cseri úti műfüves pályán. A két csapat felkészülési meccsét a tartalékosan pályára lépő zöld-fehérek kezdték jobban, hiszen 45 percnyi játék után magabiztosan vezettek 3:0-ra. A második félidőre azonban nagyot változott a játék képe. Feljavult a Baranya megyei bajnokság második helyezettjének játéka, és a vendégek zsinórban öt gólt szereztek a folytatásban.

A mérkőzés utolsó gólját végül Hampuk Ádám szerezte, amivel ki is alakult az 5-4-es végeredmény.

- Pillanatnyilag ennyi volt, hogy nagyon szűkös volt a cserénk, a kispadunk is rövid volt. Az ellenfelünk még szögletből is rúgott gólt, most volt egy ilyen helyzet, amit az ember nem is tudja, hogy hogyan értékelje, de nyilván felkészülés van és ilyenkor ilyen is belefér. Ha jó idő lett volna, akkor ez egy nagyon értékes kis mérkőzés lett volna, így is túl vagyunk rajta ebben a nagyon rossz időben is lejátszottuk és hát csak elismerésem a gyerekek felé, hogy így is megtettek mindent - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA vezetőedzője, Pusztai László.

A Rákóczinál a hiányzókat főként az U19-es csapat játékosaival pótolta a szakvezetés, de egy újabb próbázó is feltűnt a pályán. Spánitz Levente az ősszel négy mérkőzésen lépett pályára az NB2-es Dunaújváros színeiben, most viszont könnyen lehet, hogy Somogy megyébe teszi át a székhelyét.

- Látom, hogy fáradt is a csapat. Elértek oda egy hónapos munka után, hogy a játékosaink megültek, el vannak fáradva, illetve volt pár játékosunk a Hadaró, Pallósi, Kozics, a Jovánczai aki nem volt itt. De legalább próbáltunk ki egy új fiút is, egy fiatal 19 évest, aki Dunaújvárosból jött ide próbajátékra, úgy látjuk, hogy megfelel és be tudjuk fogni az esetleges további feladatokba és valószínűleg megpróbálunk vele megegyezni - tette hozzá a vezetőedző.

Pusztai Lászlótól azt is megtudtuk, hogy egy másik dunaújvárosi játékossal is folynak a tárgyalások. A 29 esztendős Burucz Barna védőként jelenthet erősítést a zöld-fehérek számára és várhatóan a hétvégi Szekszárd elleni meccs előtt kiderül, hogy Kaposváron folytatja-e pályafutását.

Címkék: mázaszászvár, meccs, rákóczi, sport