Szombaton reggel, két helyszínen kezdődött meg a XI. Országos Sípmester Fesztivál Kaposváron. A Városi Sportcsarnokban Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, míg a Táncsics Mihály Gimnáziumban dr. Neszményi Zsolt Somogy megyei Kormánymegbízott, az MLSZ Somogy Megyei Társadalmi Elnökségének tagja köszöntötte a résztvevőket. 

null

A Sportcsarnokban folyó két csoport küzdelmei során az „A” csoportban nagyon érdekesen alakultak az események. A lejátszott tíz mérkőzésből hat döntetlen eredményt hozott. Az első három mérkőzésen a házigazda somogyi gárda nem vitézkedett, csupán egy gólra futotta erejéből. A záró meccs tétje számukra így az utolsó hely elkerülése volt, míg Tolna megye válogatottja a felsőházba kerülésért küzdött.

A mérkőzésen a Tolna megyeiek ellenlábasai, Győr és Veszprém megye, ritkán látható nagy szurkolásba kezdett a somogyiak mellett, melynek meg is lett az eredménye, és a befejezés előtt két perccel, egy fejesgóllal megszerezte a vezetést és vele a győzelmet is a somogyi csapat. Ezzel a fiúk elkönyvelhették a csoport harmadik helyét, míg Győr és Veszprém megye a felsőházi tagságot. A „B” csoportban a veretlen Heves mellett a nógrádi válogatott kiemelkedett a mezőnyből, így ők könnyedén jutottak tovább a legjobb nyolc csapat közé.

null

A Táncsics Mihály Gimnáziumban a „C” és a „D” csoport küzdelmeit rendezték meg. A „C” csoportban Budapest válogatottja kiemelkedett a mezőnyből, egyedül az utolsó meccsen, Zala megye legjobbjainak sikerült őket kicsit megszorítani. A második helyen Komárom-Esztergom megye végzett, akiket csak a csoportelső Budapest gárdája tudott 2-0-ra legyőzni.

A „D” csoportban már a nyitó meccs parázs küzdelmet hozott Baranya és Pest megye között. Kettő perccel a lefújás előtt még 2-0-ra vezetett Pest megye, de Baranya nem adta fel, és a hajrában három gólt szerezve a maga javára fordította a mérkőzés végeredményét. Az utolsó mérkőzésen az egész nap szintén jó teljesítményt nyújtó Békés megye 2-1-re legyőzte a baranyaiakat, és ezzel megszerezte a csoportgyőzelmet.

A torna első mérkőzéseit a Városi Sportcsarnokban megtekintette Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere, az MLSZ Somogy megyei társadalmi elnöke, és eljött az országos vezetés több tagja is. A legmagasabb osztályban működő játékvezetők közül is többen is elkísérték megyéjük csapatát.

Nézzék meg videónkat az első napról:

A fesztivál vasárnap 8 órától folytatódik, az elődöntőket és a helyosztókat élőben közvetíti a kapos.hu internetes portál 11 óra 45 perctől.

Csoport végeredmények:

A csoport: 1. Győr-Moson-Sopron megye 8 pont, 2. Veszprém megye 5 pont, 3. Somogy megye 4 pont, 4. Hajdú-Bihar megye 4 pont, 5. Tolna megye 3 pont.

B csoport: 1. Nógrád megye 9 pont, 2. Heves megye 8 pont, 3. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4 pont, 4. Fejér megye 4 pont, 5. Csongrád megye 3 pont.

C csoport: 1. Budapest 10 pont, 2. Komárom-Esztergom megye 9 pont, 3. Vas megye 7 pont, 4. Zala megye 1 pont, 5. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1 pont.

D csoport: 1. Békés megye 9 pont, 2. Baranya megye 9 pont, 3. Bács-Kiskun megye 6 pont, 4. Jász-Nagykun-Szolnok megye 3 pont, 5. Pest megye 3 pont.

A negyeddöntő párosításai: Győr-Sopron-Moson - Heves, Budapest-Baranya, Nógrád-Komárom, Békés-Veszprém

Rájátszás a 9-12.helyért (első mérkőzések): Somogy-Bács-Kiskun, Borsod-Vas

Rájátszás a 13-16. helyért (első mérkőzésék): Hajdú-Bihar-Zala, Fejér-Jász-Nagykun-Szolnok

Rájátszás a 17-20. helyért (első mérkőzések): Tolna-Csongrád, Szabolcs-Pest

Címkék: sípmester, első nap, fesztivál, Kaposvár, sport