A viadalon 19 megye és Budapest legjobbjai küzdenek meg egymással, és természetesen ott lesz a mezőnyben Somogy válogatottja is.

A somogyi sporik az elmúlt évi kiírásban a nyolcadik helyet szerezték meg. A csapat igazi helye tulajdonképpen a 6-12.hely környékén van, és ezt az eredményt az elmúlt években szinte mindig sikerült hozni. A mostani tornán is a cél a felsőházba kerülés. A csapat a felkészülést, a november 28-án nyolc csapat részvételével, Móron megrendezett tornával kezdte, itt végül a hetedik helyet sikerült megszerezni. A folytatásban a társaság részt vett a kaposvári M-Car Autókereskedés Kupán (képeinken), ahol az erős mezőnyben a csoport negyedik helyén zárt. Az együttesnek végig volt tartása, egyetlen előttük végzett gárda ellen sem vallott szégyent. A cél igazából nem is feltétlenül a jó eredmény elérése volt, hanem hogy a fiúk hozzászokjanak a Városi Sportcsarnok körülményeihez, hiszen a csoportmérkőzések során is itt lép majd pályára a gárda.

A csapattagok között több régi „motorost” is találunk, hiszen - a teljesség igénye nélkül - Ferencz Norbert, Pankász Róbert, Cservölgyi Szilárd, Szántó József, Kiss Balázs és Mód István már évek óta meghatározó tagjai az együttesnek. Természetesen a fiatalok sem hiányozhatnak a keretből, így Ujlaki Áron és Ivusza Tamás góljaira is szükség lesz majd a továbbjutáshoz.
A somogyi csapat az A jelű csoportba került a tornán, az ellenfelek között Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Veszprém megye is ott lesz, de várhatóan az utolsó körben, Tolna megye ellen vívja majd a legnagyobb meccsét a házigazda.

A torna január 9-én, szombaton reggel két helyszínen, egy időben, reggel 8 órakor a megnyitóval kezdődik. Az A és a B csoport csapatai a városi sportcsarnokban, míg a C és a D csoport együttesei a Táncsics Gimnázium sportcsarnokában lépnek majd pályára. A húsz résztvevő csapatot négy ötös csoportba osztották be, a csoporton belül körmérkőzéses formában küzdenek a felek, az első két helyen végző gárda a felsőágon (1-8.) hely, míg a 3-5. helyet elérők a 9-20. helyekért játszanak tovább. A csoport harmadikak játszanak majd a 9-12., a negyedikek a 13-16., a csoportutolsók a 17-20. helyekért. A szombati program 8 órától 16.35-ig, míg a vasárnapi 8 órától 14.10 óráig tart majd. A felsőház találkozóit vasárnap a városi sportcsarnokban rendezik.

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága felkészült a csapatok fogadására. A november eleje óta folyó munkában - amit a szervezés igényel - csaknem hatvan megyei játékvezető is aktívan részt vesz, ezzel is sikerre segítve a XI. Sípmester Fesztivált.

Akik nem lehetnek jelen a tornán, azok sem maradnak le a legizgalmasabb mérkőzésekről: az elődöntőket és a helyosztókat élőben közvetítik a kapos.hu internetes portálon vasárnap 11 óra 45 perctől.

A somogyiak csoportmérkőzései: Szombat (A csoport, Városi Sportcsarnok)

9.10 Somogy - Győr-Moson-Sopron

10.50 Somogy - Hajdú-Bihar

12.55 Veszprém - Somogy

15.25 Somogy - Tolna

Címkék: sípmester, játékvezető, bíró, torna, kupa, sport