Véget ért az NB1/A-csoport 2015–2016-os kiírásának őszi szezonja. A csapatok közel három hétnyi pihenőre vonultak, a BB1.hu pedig összeszedte a szezon legeredményesebb lepattanózóit.

A kosárlabdaportál azon játékosok statisztikáit nézte, akik legalább a meccsek felén, azaz hat találkozón pályára léptek az élvonalban. Ennek alapján egyetlen magyarként a KKK színeiben szereplő Hendlein Roland szerzi a legtöbb lecsorgó labdát. Az élvonal elmúlt éveinek egyik legjobb lepattanózója, egyedüliként tíznél is több (11.4) labdát gyűjt be meccsenként. A második helyen Djordje Pantelics, a ZTE légiósa szerepel 9.7-es átlaggal, míg a harmadik legjobb ebben a mutatóban a falcós Ryan Wright lett (9.3 lepattanó/meccs), holtversenyben a szezont Szegeden kezdő, azóta azonban már Pakson játszó Ryan Watkinsszal. A legjobb öt a MAFC légiósával, Rajvarinder Sihotával zárul: ő átlagban 8.3 lepattanót szed csapatának egy-egy bajnokin.

Fotó: Delfinek.hu
Fotó: Delfinek.hu

Saját gyűrűje alatt Pantelics volt a legjobb (7.4 lepattanó/meccs), míg a támadó lepattanókból Hendlein gyűjtötte a legtöbbet, mérkőzésenként 4.8-at.

Az ősz legjobb öt lepattanó-átlaga (legalább 6 meccs):
1. Hendlein Roland (Kaposvári KK) 11.4 lepattanó
2. Djordje Pantelics (Zalakerámia ZTE KK) 9.7
3. Ryan Wright (Falco-Trend Optika KC Szombathely) 9.3
3. Ryan Watkins (Atomerőmű SE) 9.3
5. Rajvarinder Sihota (MAFC) 8.3

Címkék: lepattanó, kosárladba, Hendlein, KKK, Kaposvár, sport