Az NBII. Asztalos csoportjában szereplő Kaposvári Bástya SE a Péti MTE elleni párharccal vágott neki a 2015/2016-os sakkszezonnak. A tavalyi idényben, hazai környezetben 6,5 – 5,5-re nyerni tudott a kaposvári alakulat, és ezúttal is egy szoros párharcra volt kilátás.

- A mai napon a célunk egy tisztes helytállás, mert rengeteg játékosunk lemondta a mai napon a részvételt az él táblásaink közül, úgyhogy erősen tartalékosan tudtunk ma kiállni - mondta Bálint János, a Kaposvári Bástya SE csapatvezetője.

A Bástya SE az előző évadot a kilencedik helyen zárta, megelőzve mostani riválisukat, a tizedikként végző Péti MTE-t. A múlt szezonbéli eredményekből kiindulva a vendégek is egy szoros küzdelemre számítottak.

- Alapvetően egy szoros eredményt várok. Mindenképpen jól szeretnénk kezdeni a szezont, és az elvárásaink az nagyjából ilyen 5 és 7 pont között lenne, tehát vagy egy szűk vereség, vagy egy sovány győzelem. Inkább utóbbi, de ez nagyon jó kis mérkőzés lesz az első fordulóban. Tavaly pont előttünk végzett a csapat, úgyhogy egy igen jó kis rangadó ígérkezik a mai napon - válaszolta Szabó Zoltán, a Péti MTE csapatvezetője.

A partik kezdete előtt a hazaiak megemlékeztek egykori csapattársukról, az egy hónappal ezelőtt, 70. életévében elhunyt Jenei Istvánról, aki amellett, hogy sikeres sakkoktató volt, az asztalnál is szép sikereket ért el.

- Kaposvár különböző csapataiban 30 éven keresztül játszott. Nagyon szép eredményei voltak, egyéni eredményei is - tette hozzá Bálint János.

A várakozással ellentétben a két csapat párharca nem hozott szoros csatát. A vendégek 2,5 – 9,5 arányban diadalmaskodni tudtak. A Kaposváriak közül dr. Illés Attlia és Galambos Tivadar győzelemmel állhatott fel az asztaltól, míg Révész Dénes döntetlent ért el.

A Bástya SE október 4-én a Bajai SSC otthonában folytatja bajnoki szereplését.

Címkék: bástya se, NB 2, sakk, sport