A második körhöz hasonlóan a sors ismét egy megye kettes csapatot sodort a Rákóczi útjába. A második fordulóban a Somogyjádot búcsúztatta az együttes, ezúttal pedig korábbi ellenfelük csoportriválisa, a Somogysárd várt rájuk.

A déli csoport ötödik helyén álló alakulata igencsak megnehezítette a Rákóczi dolgát, akiket ezúttal Horváth Zoltán, az U19-es együttes trénere irányított. A csapat vezetőedzője, Pusztai László kétmeccses eltiltásának első felét töltötte ezen a találkozón, de fiai nélküle is vették az akadályt.

A hazaiak ugyan sokáig egyenrangú ellenfelei voltak a kaposváriaknak, ám a félidőre Nagy Krisztián 11-es góljának köszönhetően 1-0-s vendég előnnyel vonultak a csapatok az öltözőkbe. A sárdiak a második félidőben is harciasan küzdöttek, de a gólszerzés megint csak a Rákóczinak jött össze, akik így 2-0-s győzelemmel léptek tovább a legjobb 16 közé.

A Kupa harmadik köre ezúttal is tartogatott meglepetéseket. A legnagyobbat ezek közül a megye négyes Orci szolgáltatta, akik a megye kettes Andocs gárdáját ejtették ki 11-esekkel.

Címkék: Orci, Andocs, Somogysárd, kupa, megye, Rákóczi, sport