A somogyi sportolónő sérülése ellenére a nyolcadik legjobb eredménnyel került a hármasugrás döntőjébe, és végül a kilencedik helyen végzett. Távolugrásban a selejtezőt sikeresen teljesítette, és bekerült a döntőbe, ahol jó ugrásokkal kezdett, és beverekedte magát a legjobb nyolc közé.

null

Dovigyel Csaba tanítványa itt már nem tudott javítani eredményén, és végül a nyolcadik helyen végzett két centivel a hetedik és kilenc centivel a hatodik mögött.

Amíg Bajnok Eszter a svédországi junior EB-n szerepelt, addig klubtársa, Pap Kristóf a Kolumbiában rendezett ifjúsági Világbajnokságon képviselhette az MG Produkt Favorit AC színeit.

A hármasugrás nevezési listájának legvégén elhelyezkedő kaposvári ugrótól csak a tisztes helytállást várhattuk el az erős mezőnyben, de ő a selejtező első ugrásával rácáfolt erre, és 37(!) centimétert javítva egyéni csúcsán, a kilencedik helyen jutott a tizenkettes döntőbe.

Pap Kristóf a fináléban az első két ugrását belépte, de harmadikra ismét tizenöt méter fölé jutva, a kilencedik legjobb ugró lett korosztályában a világon. Ráadásul Európából csak egy ugró előzte meg a versenyen.

Címkék: Pap Kristóf, Bajnok Eszter, Európa-bajnokság, ifjúsági, 2015, sport