Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottságágának ülése során összesen 10 klub kapta meg a kért licencet és 28 klubnak, köztük a Kaposvári Rákóczinak kellett hiánypótlást benyújtania.

Szerdán azonban ez az akadály is elhárult a zöld-fehérek elől, miután eredményes volt a hiánypótlás, így a kaposváriak jövőre is ott lehetnek a másodosztályban, ha sikerrel veszik a bajnokság utolsó három fordulóját.

12 csapatos élvonal

A Győr, a Pécs, a Pápa, a Nyíregyháza és a Kecskemét labdarúgócsapata viszont nem kapta meg az NB I-es induláshoz szükséges licencet. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy legkésőbb a 2017-18-as idényig 12 csapatosra csökkentik az első osztály létszámát.

A kluboknak május 26-ig, a másodfokú döntésig van lehetőségük arra, hogy pótolják a hiányosságokat. Ennek tükrében alakulhat ki az NB I jövő évi létszáma, amely 16, 14 vagy akár már a 2015-2016-os idényben 12 csapatos lehet.

Amennyiben páratlan számú csapat rendelkezik majd a szükséges indulási joggal, akkor "feltöltik" az élvonalt páros számúra. Csányi azt is bejelentette, hogy megszűnik a Ligakupa.

Címkék: licenc, NB 2, NB 1, Kaposvári Rákóczi, csökkentés, sport