Nyugodt tempóban feszült egymásnak a Kaposvári Rákóczi és a Gyirmót az NB II. 19. fordulójában. Az első helyzet Luka Dominic nevéhez fűződőtt a 10. percben, de a középpályás öt méterről a kapu fölé fejelt. A 20. percben Rajczi buktatásáért reklamáltak büntetőért a hazaiak, de a bíró sípja ezúttal néma maradt. A 35. percben aztán megszerezte a vezetést a Gyirmót. Egy kapu előtti kavarodás után Beliczky eszmélt a leggyorsabban és bepofozta a labdát Somodi kapujába, 0-1. Két perccel késöbb akár egyenlíthetett volna a Rákóczi, de a Dominic beadására érkező Nagy Krisztián elöl az utolsó pillanatban menteni tudtak a vendégek.

A második félidőnek Király Vitalij kapufája adta meg az alaphangot, de lövése sajnos kifelé pattant a lécről. A félidő derekán Magasföldi duplázta meg a vendégek előnyét, de a Zierkelbach játékvezető lökés miatt nem adta meg a gyirmóti gólját. Tíz perccel a vége előtt Rajczit buktatták 18 méterre a kapu előtt. A labda mögé Albert Ádám állt, de az ő lövése az is a kapufán csattant. Szerencséje sem volt a Rákóczinak. A hosszabbításban újabb büntetőt kértek számon a hazaiak a játékvezetőn, de csak két sárga lap lett a vége. 

Mostani vereségének köszönhetően immár kieső helyről várhatja a folytatást a Rákóczi és minden bizonnyal a Vasas otthonában sem lesz egyszerűbb dolga a fiúknak a következő körben.

Kaposvári Rákóczi - Gyirmót 0-1 (0-1)

Vezette: Zierkelbach (Kis, Aradi) 200 néző

Kaposvár: Somodi - Petrók, Hadaró, Vermes, Kiss (Bobál 69.) - Albert, Nagy K., Zsivóczky (Hampuk 68.), Dominic (Balogh B. 62.) - Rajczi, Király (Fejős 80.). Megbízott edző: Házi László

Gyirmót: Somogy - Papp, Madarász, Présinger, Graszl - Kiss, Balog, Cseri (Nagy S. 88.), Bohner - Oross, Beliczky. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Gólszerző: Beliczky (35.)

Sárga lap: Kiss (36.), Rajczi (45.) Zsivóczky (61.) Nagy K. (90.) Petrók (91.) ill. Graszl (45.) Balog (82.)

Címkék: Gyirmót, NB II, Kaposvári Rákóczi, sport