Újabb pofonba szaladt bele a Kaposvári Rákóczi csapata az elmúlt fordulóban, miután 3-0-ás vereséget szenvedett a Mezőkövesd otthonában. Ezek után nemzetközi felkészülési mérkőzés várt a héten a fiúkra, hogy a szakvezetés kicsit felrázza a társaságot. Az ellenfél a horvát élvonalban szereplő Slaven Belupo volt, és a 4-2-es vereség ellenére akadt pozitívum is a meccsben.

Többször játszottunk már előtte is, tehát egy jó kapcsolattal rendelkezünk velük. Nagyon hasznos volt nekünk most ez a mérkőzés, mert továbbra is tudtuk gyakorolni azt amit szeretnénk hétvégén játszani. Úgy gondolom, hogy az első félidőben jól is működött a dolog, úgyhogy örülök, hogy kint voltunk - mondta a Kaposvári Rákóczi FC megbízott edzője, Házi László.

A hétvégén viszont tovább folytatódik a Rákóczi nehéz sorozata, hiszen a második helyezett Gyirmót látogat Kaposvárra. Rajcziéknak égető szükségük lenne a három pontra, mivel a csapat egyre közelebb kerül a kiesést jelentő helyekhez. 

- Ebben a másodosztályban mindenki, mindenkit elkaphat. Bárki nyerhet. Igaz a Gyirmót jó csapat, ismerjük őket, Sisa mester már elég régóta ott van, tehát nagyjából tudjuk, hogy mit szeretnének játszani. Itthon mindenféleképpen nyernünk kell, már nincs mese. Három meccsből eddig nem sikerült egy pontot sem szereznünk, úgyhogy most már nincs más megoldás, akárhogyan is de nyernünk kell itthon a hétvégén - foglalta össze Zsivóczky Norbert.

Azzal a megbízott edző is egyetért, hogy a nehéz helyzet ellenére, lehet esélye a csapatnak a hétvégén.

- Ha a mutatott játékot, amit Mezőkövesden elkezdett a csapat és amit hétközben az edzőmérkőzésen is játszott, végig tudjuk játszani, folyamatosan koncentrálva, akkor úgy gondolom, hogy meglepetést tudunk okozni hazai pályán - árulta el Házi László.

A Gyirmót elleni mérkőzés szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik a cukorgyári gödörben, a kilencven percről szöveges formában, élőben számol be internetes oldalunk, a Kapos.hu.

 

Címkék: zöld, fehér, rákóczi, sport