Hamar kiderült, hogy kiválóan sikerült a formaidőzítés: nem csak a statisztika, hanem a látottak alapján is elmondhatjuk, hogy a kaposváriak a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek. A fiúk már a meccs elején magukhoz ragadták az irányítást, és az első, majd a második szett megnyerése után sem kerültek hullámvölgybe.

null

A lendület és a jó játék kitartott a végéig, és az sem okozott gondot, ha a Kecskemét esetleg kifogott egy-egy jobb sorozatot. A harmadik játékrészben a Fino pontról pontra jutott közelebb a győzelemhez, és a végén is helyén volt mindenkinek a szíve, no meg a keze. És mindez, így együtt, aranyat ért - a sorban már a 17. Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhette a közönség.

null

„Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen mindenképpen vissza akartuk vinni a Magyar Kupát Kaposvárra. Tudtuk, hogy mit akarunk játszani, s ezt végre is tudtuk hajtani ezen a találkozón. Igazi csapatként küzdöttünk, melyhez egy-két extra-pontot is hozzá tudtunk tenni” – fogalmazott a lefújás után Demeter György vezetőedző, aki az eredményhirdetést követően, remek játékosai jóvoltából megismerhette a Fáy utcai sportcsarnok légterét is.

null

Magyar Bálint nagyszerűen irányította a társakat a pályán, Bagics Balázs ismét igazolta klasszisát, Németh Ferenc a legjobbkor, a legjobb helyre ütötte a labdát, Bozóki Bence okos pontokkal tette le a névjegyét, Szabó Alpár és Juhász Péter ezúttal is úr volt a háló előtt, Deák Márk pedig ezúttal is kiválóan megállta a helyét a libero szerepkörében. Rása Alex egy remek nyitással tette hozzá a részét a sikerhez, a többi fiatal pedig edzésmunkájával és hozzáállásával segítette a csapatot abban, hogy visszaszerezze a trófeát.

null

A fiúk betartották, amit ígértek: visszahozták a somogyi megyeszékhelyre a díszes serleget. Köszönet érte.

(Fotók: Muzslay Péter)

Címkék: fino, arany, kupa, sport