A kaposvári együttes 1992-ben nyert először Magyar Kupát. A dicső folytatás sem maradt el: 1994-ben, majd 1997-ben újból összejött a duplázás és 1999-ben született meg az ötödik Magyar Kupa-elsőség.

2007-ben már a tizedik aranyérmet ünnepelhettük a Kazincbarcika elleni 3-0 után. Az egyik legizgalmasabb finálét 2006-ban vívta a társaság: a nagy rivális Kazincbarcika otthonában 132 perces ütközet végén kerekedett felül a csapat 3:2 arányban.

A kaposváriak 2006 és 2013 között minden évben elhódították a Magyar Kupa-trófeát. 2006-ban saját otthonában a Kazincbarcikát, 2007-ben Ajkán szintén a borsodiakat, 2008-ban pedig Dunaújvárosban a Dunaferrt győzték le magabiztosan.

2009-ben valamivel nagyobb volt a küzdelem, akkor a Kométa néven szereplő együttes a Kecskemétet verte meg 3:1 arányban, Szolnokon. Öt éve már a 13. kaposvári röplabdás kupagyőzelemnek örülhettünk: Kántorék nem mindennapi csatában nyertek 3:2 arányban a házigazda kecskemétiek ellen.

A Fino együttese 2011-ben, a Debrecenben megrendezett négyes döntőben alaposan megizzadt: az elődöntőt és a döntőt is négy szettben nyerte meg. A fináléban a Dunaferrt sikerült megverni nagy csatában.  

2012 februárjában ismét egy emlékezetes mérkőzést izgulhattunk végig: Demeter György legénysége 0-2-ről fordítva verte meg 3:2 arányban az örök rivális kecskemétieket.

A kaposvári együttes 2013-ban is favorit volt, és újra öt szettben múlta felül a kecskemétieket. Tavaly februárban azonban Békéscsabán megszakadt a nyolc éven át tartó nagy sorozat: ezúttal a szerb edzővel megerősített alföldiek kerekedtek felül az ötödik szettben.  

A kaposváriak útja az idén a Szeged, a Kazincbarcika és a Dág csapatán keresztül vezetett el a döntőig.

A mérkőzés előtt pár nappal Demeter mester, a csapat vezetőedzője azt mondta: "sikerre éhes a társaság".

A Kecskemét elleni döntő vasárnap 18 óra 15 perckor kezdődik Budapesten, a Fáy utcai sportcsarnokban, és „természetesen” most is a Kecskemét lesz az ellenfelünk.

Címkék: Magyar kupa, finálé, trófea, Demeter, Kecskemét, Fino, sport, Kaposvár