A szép megoldásokban nem volt hiány a Szennában megrendezett Karácsony Kupa, teremlabdarúgó tornán. A Sportálya 2004 Egyesületnek ez volt a második teremtornája, amit a téli időszakban megrendezett. Akárcsak a két héttel korábbi Mikulás kupát, ezt a rendezvényt is a Magyar Olimpiai Bizottság támogatta.

- A tornára is 15 csapat adta le jelentkezésést. A lebonyolítás a szokásos tehát a három csoportmérkőzés után az első kettő továbbjut, utána pedig a helyosztók, illetve a döntő mérkőzése várhatóan 20 óra 20 perckor kezdődik - mondta a Sportpálya 2004 Egyesület szervezője, Böröczi Zoltán.

Ezúttal is erős és egyben nagyon színes mezőny gyűlt össze. Új csapatok is alakultak és sok volt a fiatal is, aminek a szervezők külön örültek. A baráti társaságoktól kezdve, a korábbi Rákóczi nevelésekből álló csapatok mellett a városi kispályás bajnokság első osztályából is érkeztek alakulatok.

- Sikerült több olyan gólt szereznünk igazából, ami akcióból, nem vaktába lövöldöztünk, próbáltuk úgy felfogni, hogy nem összeveszünk, hanem eljövünk normálisan játszunk. Többször előfordult olyasmi, a csapattól hallottam, hogy azért jöttek, hogy játszanak, összevesztek, széthullottak. Ez egy csapatösszetartás itt nekünk, a bajnokság végülis nekünk a fontos - mondta az Adrenalin FC játékosa, Farkas Péter.

A Zrínyi old but gold csapata olyan játékosokból verbuválódott, akik korábban egyazon általános iskolába jártak. A csapat tagjai a tanulás mellett leginkább csak hobbiból futballoznak, de ez a teljesítményükön egyáltalán nem szokott meglátszódni.

- Gondoltunk arra, hogy valószínűleg továbbjutunk, inkább a második helyre számítottunk, mert van itt egy nagyon erős csapat, akik régi Rákóczi játékosokból állnak, de sikerült őket megverni, úgyhogy igazából a csoportelsőség is megvan - árulta el Huck Péter.

Nagy csaták után keltek el a döntős helyek, és végül a CD-Box és a SIM Team gárdája jutott el a fináléig. A 2-2-es végeredmény után csak a büntetőpárbajban után dőlt el a Karácsony kupa sorsa a SIM Team javára.
A Sportpálya 2004 Egyesület a továbbiakban is igyekszik megmozgatni a somogyi labdarúgó társadalmat.

- A Sportpálya 2004 Egyesület ezen a télen nagyon sok tornát rendez, ebből a legközelebb december 27.-én az M-CAR Autókereskedés Kupa, amit várhatóan 25 csapat részvételével rendezünk - árulta el Böröczi Zoltán szervező.

A tornát két helyszínen rendezik, 15 csapat a Rákóczi Iskolában mérkőzik egymással, a helyosztók is ott lesznek majd, Szennában pedig két csoportot alakítanak ki.

Címkék: foci, terem, szenna, sport