A tabella alsó felében tanyázó Királysakk SE ellen mérkőzött meg a hétvégén a Kaposvári Bástya az NB II. 4. fordulójában. A somogyiak három vereség után fogadták a dunaújvárosi csapatot, és az már a kezdés előtt is biztos volt, hogy ezúttal sem vár rájuk könnyű találkozó

- Ezzel a csapattal a korábbi években változatos mérkőzéseket vívtunk, hol győztünk, tavaly éppen kikaptunk. Most is ők hasonló helyzetben vannak mint mi, építgetik a fiatalokat a csapatba, így aztán ők is a tabella második felében vannak, ilyen szempontból nekünk ez most nagyon fontos lenne, hogy győzelemmel fejezzük be a mai mérkőzést. Nem lesz könnyű - mondta Bálint János, a Kaposvári Bástya SE csapatvezetője.

A vendég dunaújvárosiak se szerepeltek eddig túl jól a bajnokságban, hiszen egy döntetlen mellett kétszer is alulmaradtak soros ellenfelükkel szemben. Ezért nekik is fontos lett volna a kaposvári győzelem

- Ez sajnos egy kiesési rangadónak tűnik, mert ugye elég hátul szerepelnek ezek a csapatok és hát nem mindegy, hogy ki, hogy szerepel, ki esik vissza az alsóbb osztályba, de szeretnénk megnyerni egyébként ezt a mérkőzést - tette hozzá Jánoshalmi Attila, a Királysakk SE játékosa.

A győzelem végül egyik csapatnak sem jött össze. A mérkőzés 6-6-os döntetlennel zárult, hat döntetlen mellett Miovecz, Székács és Heinrich is behúzta a saját párharcát. A kaposváriak legközelebb a Marcali VSZSE ellen ülnek asztalhoz január 25-én.

Címkék: kaposvári bástya, királysakk, nb2, sport