Nem mindennapi scatát hozott a Fino és a Vegyész múlt szerdai ütközete: a hazai pályán küzdő Kazincbarcika ellen két szettes hátrányból állt fel a Kaposvár, és győzött 3:2 arányban. Ez a meccs azonban még csak a Magyar Kupa negyeddöntő párharc első felvonása volt, kedden következik a somogyi visszavágó.

- A Kazincbarcika nagyon jó csapat és nagyon jó játékosokból áll. Ezt az első mérkőzésen is bizonyította. Egy vérbeli kupameccsre számíthat, aki kilátogat. Kérem a szurkolókat, hogy minél többen jöjjenek ki, mert minket óriási nyomás alatt tartottak Barcikán, és jó lenne, ha most a közönség segítené a csapatot itthon. Nagyon szeretném, ha a négy között lennénk, és nem kerülne sor aranyszettre, ehhez jó játékot kell produkálni - mondta Demeter György, a Fino Kaposvár SE vezetőedzője.

Nem csak Demeter mester, hanem a csapat minden tagja éles presztizsmeccsre számít a borsodiak ellen.

- Ezt a mérkőzést az egész csapat nagyon várja. 2-0-ról sikerült felállni és nyerni barcikán, most 3-0-ra vagy 3-1-re szeretnénk nyerni, nem szeretnénk aranyszettbe bonyolódni igazából - mondta Németh Ferenc, a Fino Kaposvár SE játékosa.

A két együttes októberi, kaposvári találkozóját a végeredmény alapján magabiztosan nyerte a Fino, de az a meccs nem volt olyan könnyű, mint a korábiak.

- 3-0-s mérkőzés volt, mégsem volt könnyű. Színvonalas, szoros mérkőzést játszottunk, ha megnéztük a pontokat. A barzil légiósuk akkor nem játszott válsérülése miatt, most már igen, Bokor Elek pedig centerben kezdett és végigjátszotta a mérkőzést. Ő is egy erősítése a Kazincbarcikának - tette hozzá Németh Ferenc.

A Fino-Vegyész rangadó kedden 19 óra 30 perckor kezdődik a városi sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes, és a fiúk az idei utolsó hazai mérkőzésen szeretnének továbjutást érő eredménnyel kellemes ünnepeket kívánni szurkolóiknak.

Címkék: vegyész rc kazinbarcika, magyar kupa, fino kaposvár, sport