Nem zárt fényes évet a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, ám az is nagy dolog, hogy minden kiemelt korosztályban az élvonalban szerepelnek a fiatalok. Különösen azt tekintve, hogy a felnőtt csapat már nem tagja az NB I-nek, így nehezebb idecsalogatni a tehetségeket. A legmagasabb korosztály fele gyakorlatilag ősszel a felnőtt csapatban játszott, így az U21-es keret 18 évesekből állt, így nagy bravúr illene bent maradni.

- Hát ilyet nem mondunk, hogy lehetetlen küldetés, de tény, hogy nagyon nehéz lesz bent maradni, nagyon fiatal a csapat, kevesen is vagyunk, a megszerzett pontokkal nem vagyok elégedett, de a 18 évesekkel mindent megtettünk, hogy képviseljük az akadémiát - mondta a Kaposvári Rákóczi U21 edzője, Richter Sándor.

A bajnokság lebonyolítása némileg komikus, most csak az biztos, hogy az U21 és az U17 eredménye összeadódik, de hogy milyen számítás szerint, senki nem tudja.

- Tehát mi egy nagyon fiatal csapattal szereplünk, és ahhoz képest nem rossz az eredmény. De az is csak Magyarországon fordulhat elő, hogy a bajnokság közben még nem tudják, ki esik ki és hogyan működik a versenykiírás, így nem tudom, hogyan lehet bent maradni - árulta el a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Horváth Miklós.

Hozzátette: a szponzorok és a város támogatása nélkül nem tudnának dolgozni, azonban az utánpótlás állami finanszírozásával komoly gondok vannak. A lányok kiválóan teljesítettek az idén, a 16 éves korosztály a felnőtt megyei bajnokságba is benevezett, ott az élen telel, a korosztályos magyar bajnokságban pedig a Pécs mögött a második helyen. Ráadásul két fiatalt a magyar válogatott bő keretébe is meghívtak, akik közül Récsi Kata a szűkebb keretbe is bekerült és a románok ellen be is mutatkozhatott.

A kisebb korosztályoknak, az 5-12 éves tehetségeknek külön ünnepséget szervezett az egyesület, a nyolc korosztályhoz igazi Mikulás érkezett. Az óvodás korosztály immáron harmadik éve kapcsolódott be a szervezett labdarúgásba, rengeteg tornán vesznek részt, később pedig kiválasztás után kerülhetnek a bajnokságban szereplő csapatokba.

Címkék: ferenc, bene, sport, labdarúgás