A december hetedikén rajtoló viadalon nagy valószínűséggel egy somogyi játékosért is izgulhatunk: Siófok KC-Galerius Fürdő balszélsője, Erdősi Ildikó tagja maradt a 18 fős, szűk keretnek.

Németh András szövetségi kapitány a KaposPontnak így nyilatkozott: "Nagyon elégedettek vagyunk Ildikóval. Tipikus balszélső! Lehet és kell is rá építeni, úgyhogy ő biztos tagja a magyar válogatottnak".

Erdősi Ildikó
Erdősi Ildikó

A hazai rendezésű EB-n a legtöbben a négy közé várják a magyar csapatot, és reméljük, hogy ez a vágyunk meg is valósul.

A lányok a győri csoportkörben sorrendben az orosz, a lengyel és a spanyol válogatottal mérkőznek meg.

Balról-jobbra: Kovacsics Anikó, Triscsuk Krisztina, Tomori Zsuzsanna, Herr Orsolya, Klivinyi Kinga és Szucsánszki Zita (fotó: MTI/Kovács Anikó)
Balról-jobbra: Kovacsics Anikó, Triscsuk Krisztina, Tomori Zsuzsanna, Herr Orsolya, Klivinyi Kinga és Szucsánszki Zita (fotó: MTI/Kovács Anikó)

A siófoki női kézilabdacsapat egyébként szeptemberben immár a hatodik évét kezdte meg az élvonalban. Az elmúlt időszakban kiderült, hogy az eredményes nemzetközi és hazai szerepléshez sikerült megfelelően megerősíteni a játékoskeretet. A 2013-as világbajnoki aranyérmes brazil válogatott egyik kulcsembere Daniela Piedade, a vb-bronzérmes német irányító Nina Wörz, valamint a fehérorosz kapus, Kumpel is Somogyba igazolt, a klubvezetés pedig komoly célokat fogalmazott meg. Ez pedig a négy közé jutás.

A siófokiak nem is okoztak csalódást: a bajnokságban 10 forduló után 14 pontjukkal a harmadik helyen állnak a Győr és a Fradi mögött. És ami talán még ennél is fontosabb: kettős győzelemmel jutottak továb a macedón Metalurg Szkopje ellen a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A nyolc közé jutásért az osztrák Hypóval meccsel majd a társaság a jövő februárban. Most viszont, az Európa-bajnokság miatt, hetekig nem lesz tétmeccs, így a szakvezetés kiadta a feladatot a csapat tagjainak.

Címkék: Erdősi, SKC, kézilabda, sport