A Cápák SE 35 érme második, az Úszó SE 23 dobogós eredménye pedig negyedik helyet ért az összesítésben. Visszapillantónk második részében az Adorján SE sikeremberei értékelik szereplésüket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően teljesítettek az Adorján SE fiataljai a korosztályos uszonyosúszó országos bajnokságon. A kaposváriak 18 arany-, 18 ezüst- és 10 bronzéremmel zárták a viadalt. A serdülők nagyot alakítottak, közülük többen is országos csúcsokat úsztak. Stadler Csenge ezúttal nem az első számú sportágában bizonyított.

- Nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel, Négy versenyszámot sikerült megnyernem, az egyikben országos csúcsot úsztam. Két második helyet szereztem és egy harmadikat is.Nem sokban különbözik a sima úszástól, annyit nem szoktam rá külön készülni, mint egy úszóversenyre - mondta Stadler Csenge.

A korosztályában szintén a legjobb hazai úszók közé tartozó Hamlin Dorothy négy alkalommal is felállhatott a dobogóra Kecskeméten.

- Nagyon jól sikerült, mindenben javítottam, 100 gyorson országos csúcsot is úsztam. Úgyhogy nagyon örültem - tette hozzá Hamlin Dorothy.

Semostyán Róbert tíz éremig meg sem állt az ob-n. A 13 éves tehetség a felnőtt világbajnoki címig jutó Vinkler Péter régi nagy rekordját adta át a múltnak.

- 18 éves országos csúcs volt. gratulált, én is örültem neki, erre készültem egész nyáron és egész ősszel - válaszolta Semostyán Róbert.

A fiatal reménység elárulta: még legalább öt évig szeretne ezzel a sporttal foglalkozni, és fő célja, hogy szintet ússzon a világversenyekre. Az Adorján SE ifjú versenyzői közül még Lengyeltóti Bence, Matesz Viktória, Tóth Luca, Stadler Bálint és Korvicska Péter szerzett egyéni magyar bajnoki címet.

Címkék: adorján se, kecskemét, rekord, sport