A trónkövetelő kaposváriak egymás után nyerik a rangadókat, és hazai pályán eddig még szettet sem adtak a riválisoknak.

Legutóbb az igen jó erőkből álló, a forduló előtt a második helyen álló Kazincbarcika vendégeskedett a városi sportcsarnokban, és nagy küzdelemre késztette a mieinket.

A 3-0-s siker után Demeter György vezetőedzővel beszélgettünk.


-  Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy a Kazincbarcika nagyon jó ellenfél. Szabó Dávid hazajött Olaszországból, eddig sérüléssel bajlódott, de a harmadik játszmában megcsillogtatta tudását. Ő lesz majd a Vegyész egyik legnagyobb fegyvere a bajnokságban. A borsodiak ma nagyon stabilan fogadtak nyitást. Ezen a mérkőzésen nekünk nem ment úgy a nyitás, mint az előzőekben, a végén mégis sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a Barcikára. Az első számú feladónk, Magyar Bálint egész héten beteg volt, de Tóth István szépen helyettesítette.

- Kifogástalan rajtot vett a csapat a bajnokságban, hiszen hét forduló után is veretlen és mindössze két játszmát vesztett, azt is Kecskeméten. Miben kell még - a sikerek ellenére is - fejlődnünk?

- Én azt hiszem, a védekezésünkön, főleg a sáncunkon kell még javítani. A magas csapatok és a jó játékosok ellen, mint a Barcika és Szabó Dávid, fegyelmezettebbnek kell lenni ebben a játékelemben. Arra is ki kell találni egy taktikát, hogy ne tudjanak ennyire gyorsan játszani ellenünk. Ez főleg a nyitásokon fog múlni. Nagyon bízom benne, hogy ebben is fejlődünk majd.

- Szerdán máris itt az újabb mérkőzés: a Challenge Kupában az albán Tiranával játszunk. Hogy látja az esélyeket?

- Sajnos zsákbamacska ez az albán csapat, egyelőre nem tudunk róluk semmit. A kedd esti edzésen nagyon sok információt kapunk majd. Nagyon bízom benne, hogy túljutunk ezen a fordulón, és a következő körben ismét megmérettethetünk majd.

Címkék: Demeter, Fino, röplabda, sport