Kéri kapus hatalmas bravúrja is kellett ahhoz, hogy az első félidő derekán ne szerezzen vezetést a zákányi csapat Kadarkúton. A 44. percben viszont már ő is tehetetlen volt, Kuti Krisztián bombagóljával előnyhöz jutottak a vendégek.

- Ez egy rangadó a javából, igazából kicsit többet vártam a Kadarkúttól, de én kritikus vagyok a csapatommal szemben, most viszont nem találtam hibát a csapatom játékában - mondta Elek István, a zákányiak edzője.

- Sajnos egy kényszerű csere miatt meggyengült a középpályánk, és azóta úgymond az erőfölényük jobban látszik, mint addig. Addig szerintem pariban voltunk velük - tette hozzá Csima Bálint, a Kadarkút KSK elnöke.

A bajnoki címre pályázó zákányi csapat hét győzelmet és mindössze egy vereséget számlált a forduló előtt. Jó sorozatukat a harmadik helyezett Kadarkút otthonában is folytatni szerették volna.

- A 11-esnél már a félidő elején megszerezhettük volna a vezetést, az ellenfél még kapu közelébe sem került, uraljuk a mérkőzést, sajnos a cseresorunk kicsit rövid, de szerintem hozzuk a mérkőzést, jobb játékosaink vannak - válaszolta Elek István.

Kadarkúton az első öt közé jutást tűzték ki célnak a szezon elején. A fiatal csapat az előző évekhez képest sokkal jobban teljesít.

- Látszik az eddigi teljesítményünk is a fejlődés, bízom benne, hogy a második félidőben lesz elég erőnk ahhoz, hogy meglepjük ezt a zákányi csapatot, akik nagyon jók és szép gólt lőttek - tette hozzá Csima Bálint.

A szimpatikusan küzdő hazaiak egy öngól után egyenlítettek, majd szívós játékkal, nagy csatában otthon tartottak egy pontot. A Zákány ezzel a döntetlennel három pontos hátrányba került a listavezető, Barcson 5-1-es sikert arató Magyaregressel szemben, míg a Kadarkút visszacsúszott az ötödik helyre.

A képzeletbeli dobogóra fellépett a Juta ellen 3-2-re nyerő Hetes, a negyedik helyen pedig a Toponárt 3-1-re legyőző Mezőcsokonya áll. A 10. fordulót a Juta a 8., a Böhönye a 9., a Toponár pedig a 12. helyről várja. A tabella legvégén a Patalom és a Somogysárd helyezkedik el.

Címkék: rangadó, megye, foci, sport