A bajnoki és kupaezüstérmes Fino az NB I-es pontvadászat újoncát fogadta a bajnokság 3. fordulójában. A fővárosi együttesben három kaposvári nevelésű játékos is szerepel, közülök Posztós sérülés miatt nem játszott, a feladó Zsalakovics és az ütő Balogh Péter viszont ott volt a Pénzügyőr kezdőjében. 

Az első öt szervából hármat is rontottak a csapatok, majd a Fino sebességet váltott és három ponttal húzott el az első technikai szünetig. A folytatásban is lendületben maradtak Bagicsék, akik a második rövid pihenőre már hat egységnyi előnnyel vonulhattak. Sokat tett hozzá a játékhoz Bózoki is, aki visszaverekedte magát a kezdőbe, öt pontot is ütött az első szettben, melyet végül 25:12-re nyert a Fino.

Hiába a mindössze heti három edzés és az amatőr alapok, a második játékrész elején méltó ellenfele volt a Kaposvárnak a Pénzügyőr. Az első technikai szünetben még a vendégek vezettek, és 16:14-nél is szoros volt az állás. A Fino ezután újabb energiákat mozgósított és Juhász jó nyitásai, valamint Németh, Szabó és Bagics pontjai megintcsak a könnyed szettgyőzelmet jelentették.

A mérkőzés záró szakaszát a Fino kezdte jobban. Szabó Alpár 2:2 után zsinórban kilencet szerválhatott. A folytatásban megpróbálta utolsó erőtartalékait mozgósítani a Pénzügyőr, de ez ezúttal is csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. Ebben a játékrészben Rása és Tóth mellett több sajátnevelésű fiatal, így Vajda, Bögöly és Pavlényi is lehetőséget kapott Demeter György vezetőedzőtől. Vajda rövid idő alatt háromszor is beköszönt, még simábbá téve a hajrát. A Fino ezt a játszmát - akárcsak a másodikat - 25:17-re nyerte, és ezzel megszerezte harmadik győzelmét az élvonalbeli bajnokságban.

Fino Kaposvár SE - Pénzügyőr SE Budapest 3:0 (12, 17, 17)
Kaposvár, 300 néző. V.: Nagy L., Csikós.
Fino: Magyar B. 2, Bozóki 8, Juhász P. 1, Németh F. 15, Bagics 9, Szabó A. 10. Csere: Deák (libero), Rása 2, Tóth I., Vajda T. 3, Bögöly, Pavlényi. Vezetőedző: Demeter György.
Pénzügyőr: Zsalakovics 2, Molnár G. 1, Hevér 1, Leiszt 8, Balogh P. 2, Bartal 5. Csere: Magyarosi (libero), Kiss D. 1, Ladányi, Tumpech 3. Vezetőedző: Weczera Csaba
A mérkőzés alakulása. I. játszma: 2:3, 8:5, 16:10, 21:10. II. játszma: 7:8, 16:14, 21:16. III. játszma: 2:2, 8:2, 16:8, 21:14.

Címkék: pénzügyőr, fino, sport