A dupla forduló és a sorsolás szeszélye miatt nehéz hétvégéjük volt a Diamant-lányoknak. A csapat pénteken Nyíregyházán vendégszerepelt, és négyszettes, szoros csata végén maradt alul, a fiatalok pedig szombaton az Országos Ifjúsági Kupa első fordulójában játszottak két mérkőzést - szerencsére hazai környezetben, a Kodály iskolában. Vasárnapra is maradt program: a somogyiak útra keltek, és az újonc Budaörs otthonából szerették volna elhozni a bajnoki pontokat.

A Diamant már a meccs elején kézbe vette az irányítást, és magabiztos előnyt szerzett. A házigazda a hajrában 21:17-ig tudott csak felzárkózni, aztán Horváth Alexandra ász-értékű nyitásával sikerült behúzni a játszmát (20:25, 0-1).

A térfélcsere után is a kaposváriak irányították a játékot. A jó kezdést eredményes folytatás követte, és a második technikai szünetben, Jenei Andrea foghatatlan szervája után már 7:16 állt a táblán. Ezután budaörsi pontok következtek, de a végén megint a KNRC játékosai örülhettek: a végeredményt Harmath Zsófia alakította ki (18:25, 0-2)

Oláh János tanítványai a harmadik játékrészben sem bíztak semmit a véletlenre. Öt gyors ponttal kezdtek, és a folytatásban is jól összpontosítottak, és fokozatosan növelték előnyüket. A végkifejletre sem kellett sokat várni: Harmath Zsófia blokkjával eldőlt a szett és a bő egyórás mérkőzés sorsa is. A Diamant 3-0-ra nyert és értékes három ponttal gazdagodott (14:25, 0-3)

A csapatra a mozgalmas hétvége után ráfér a pihenés, illetve fontos feladat lesz a sérültek pihentetése és rendbe hozása is. Szombathelyi Kitti ezen a találkozón sem léphetett pályára hasfalhúzódása miatt, Harmath zsófia, Rák Rebeka és Szívós Ildikó pedig sérülten lépett pályára.

A Diamant pénteken 17 órakor a Miskolc elleni hazai rangadóval folytatja bajnoki szereplését.

Oláh János: Viszonylag energiatakarékosan nyertük meg a mérkőzést. Remélem, sikerül kipihenni ezt a hosszú hétvégét.

Budaörsi DSE - 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (-20, -18, -14)
Budaörs. V.:Mocsnik, Csizmarik.

Budaörs: Farkas, Imreh, Szalay, Rácz, Oláh V., Szabó K. Csere: Deli-Germán (libero), Gőczi, Kolada. Vezetőedző: Ratimorszky Károly.

Diamant: Jenei, Rák, Szívós I., Horváth A., Pintér Zs., Harmath Zs. Csere: Csitári (libero), Duduka, Pedranzini. Vezetőedző: Oláh János.

Címkék: budaörs, diamant, kaposvár, sport