A sérült Fodor Márton nélkül készülődött a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság első mérkőzésére. A somogyiak csapatában ott volt a pályán a betegsége után visszatérő Jancsikin Braniszlav is, és első tétmeccsére melegített az október 18-ig próbajátékon lévő Fahro Alihodzic. A két együttes igencsak régen találkozott az élvonalban egymással, miután a fővárosiak évekkel ezelőtt búcsúztak az NB I.-es pontvadászattól. Az utolsó egymás elleni csatát ellenben a MAFC nyerte mégpedig 100–68-ra, ám ez még 2008 májusában történt, s a somogyiak akkor már a légiósaik nélkül szerepeltek.

A hazaiak első találatát Alihodzic jegyezte, de Hendlein, Raivio és Gibson is hamar feliratkozott a pontszerzők közé. Stefan Timbus gyors időkéréssel próbálta rendezni a MAFC sorait, de a palánkok alatt is határozottabb somogyiak megérdemelten növelték tíz pont fölé a különbséget.

A második negyed elején Jancsikin kamatoztatta gyorsaságát, így hamar tíz egység fölé jutott. Timbus edző próbálta forgatni csapatát, ám a sokkal gyorsabban kosárlabdázó kaposváriak a 12. percben már 36–16-ra vezettek. Alihodzic zsákolása után csattant a vastapsot a lelátón, az ellenfél pedig csak négy és fél perc elteltével tudott ismét eredményes lenni. Raivio extra triplája, majd Gibson gyors ziccere után újabb időkérés jött a fővárosiaktól, de a 16. percben már 47–17 állt az eredményjelzőn. A félidő végére Benke remek zsákolása, valamint Kovács Soma triplája tett pontot.

A harmadik játékrész elején percekig nem esett pont, aztán Jancsikin törte meg a rossz periódust. A kaposváriak játékosát képtelenek voltak tartani a fővárosiak.

A záró negyedben légiósai nélkül kezdett a hazai alakulat, s az ellenfél faragott is némiképp a hátrányán. Ezzel együtt Benke Szilárd, Kovács Soma, Papp Péter és Kocsis Zalán élt a lehetőséggel. A kaposváriak végül több, mint harminc pontot vertek az újoncra és magabiztos győzelemmel örvendeztették meg a szurkolókat, valamint a születésnapját ünneplő Fekete Ádám vezetőedzőt is.

Kaposvári KK – MAFC 92-59 (30-16, 31-11, 17-15, 14-17)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, 
V: Kapitány G., Török R., Makovsky Sz. (Várhalmi)

Kaposvár: GIBSON 14/3, RAIVIO 15/3, JANCSIKIN 19/6, Hendlein 13, Alihodzics 8. Csere: Grebenár -, Kocsis -, Benke 8, Kovács S. 9/3, Horváth M. 4, Papp. 2.

MAFC: Lakosa 15/3, Misek 5/3, Hunter 11/6, Fodor K. 10, Toutziarakis 7. Csere: Tursics 8/3, Lakits -, Timkó -, Koncz 1, Szabó T. 2, Mócsán -.

Fekete Ádám: A hozzáállással elégedett voltam, különösen az első harminc percben. Ez a meccs arra volt jó, hogy valamennyi csapattag játéklehetőséget kapjon. Már megkezdtük a felkészülést a jövő heti Szeged elleni idegenbeli mérkőzésre, az ennél jóval nagyobb feladat lesz.

Stefan Timbus: Nagyon látszott a teljesítményünkön, hogy újoncok vagyunk az élvonalban. Bátortalanul kosárlabdáztunk, a Kaposvár sokkal keményebben kezdtett. Ez megalapozta a továbbiakat is, végig sokkal nagyobb önbizalommal játszottak.

Címkék: kkk, mafc, nb1, sport