Az előző szezonban mindössze egy góllal tudott nyerni a Népfürdő utcában Siófok, ezúttal azonban másképp alakultak a dolgok. Igaz, az első félidőben nem sok jel utalt a sima győzelemre. Az első 30 perc nagy részében 1-2 góllal vezettek a Balaton-partiak, és a szünetben 17-18 állt a táblán. A második játékrész elején aztán állva hagyta ellenfelét a Balaton-parti gárda. A védekezés összeállt, Pastrovics teljesítménye feljavult, Orbán és Erdősi pedig számolatlanul szórta a gólokat. Ketten összesen 23-ig jutottak A különbség folyamatosan nőtt, így az utolsó percek már izgalommentesen teltek. Az SKC végül 37-29-es győzelmet aratott.

Horváth Attila vezetőedző, MTK-BSE: Ez a Siófok angyon jó csapat. Nekem is meglepetés volt, hogy az első félidőben jól tartottuk magunkat. A második félidőt nem értettem, miért jöttünk ki hitetlenül, önbizalom nélkül. Dolgozunk rajta, hogy ez ne így legyen.

Golovin Vlagyimir vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő: Az első négy fordulóban elért eredmények elmentek volna, ha ma nem nyerünk. Ez rányomta a bélyegét az első félidőre, nem tudtunk gyors gólokat lőni. Az öltözőben azt mondtam, hogy aki előbb megnyugszik, az fog győzni, és az első tíz perc meghatározta az egész mérkőzés sorsát.

A somogyi együttes az első öt meccsen 7 pontot gyűjtött, szombaton pedig az újonc Szeged elleni hazai mérkőzésen növelheti győzelmei számát.

Címkék: kézilabda, siófok kc galerius fürdő, nb1, sport