- Minden adott ahhoz, hogy a kitűzött célunkat elérjük - ezzel a megnyugtató mondattal zárta a Fino csapatát irányító ügyvezető testület vezetője, dr. Borbély Csaba a közös röplabdás évadnyitót. A kaposváriak szándéka egyértelmű: szeretnék visszahódítani az elsőségüket a bajnokságban és a kupában.

- Nagyon-nagyon bízom benne, hogy ez évben lényegesen harcosabb csapatot láthat a közönségünk, mint az elmúlt évben. Sok győzelmet, és a végén a kaposvári szurkolók fognak majd örülni - mondta Demeter György, a Fino Kaposvár SE vezetőedzője.

A horvát Centrometal elleni találkozó jelentette a bajnoki főpróbát, és a kaposváriak csütörtök este 3-1-es győzelmet arattak. Ezen a meccsen lépett először pályára régi-új kjlubjában a válogatott center, Szabó Alpár.

- Többek között az is csábított ide, hogy az egyetemet befejezzem, illetve az is, hogy újra aranyérmeket nyerhessünk a csapattal, mi más, mint ez. Az alapozást ugyanúgy elkezdtem, mint a többiek, voltam Kecskeméten, külföldön és Pesten is, ezzel nincs nagy probléma - válaszolta a visszatérő játékos.

A Fino a felkészülési időszakban két nemzetközi tornán vett részt, és előbb Szlovénából, amjd Horvátországból tért haza ezüstéremmel. Rossz hír, hogy a válogatott csapatkapitánya, Bagics Balázs elhúzódó Achilles-ín gyulladása miatt még hetekeig nem állhat az együttes rendelkezésére. A fiúk azt mondják: az új bajnokság háromesélyes lesz.

- Kazincbarcika is megerősödött Szabó Dávidddal, Kecskemét is erős, két hét múlva kiderül. A Kaposvár is erős, e között a három csapat közül derül ki, ki lesz a bajnok. Még nem lehet látni, januárban tudjuk megmondani az erőviszonyokat - tette hozzá Szabó Alpár.

A korábbi bajnok és kupagyőztes együttes hazai mérkőzéseit az új évadban is ingyenesen lehet majd megtekinteni. A klub szeretné a sportág jövőjét segíteni azzal, hogy hogy a meccseken elhelyez egy urnát a sportcsarnokban, és a befolyó pénzt felajánlja a Horváth Éva Röplabda Alapítványnak.

Az első bajnokit vasárnap 17 órától vívja a társaság a Győr ellen a városi sportcsarnokban, amit élőképes formában mi is közvetítünk majd.

Címkék: szese, győr, fino, kaposvár, sport