Három győztes bajnoki meccs után a bemelegítést is felszabadultan és jókedvűen végezte a kaposfüredi labdarúgócsapat. Kellett is a megfelelő ráhangolódás a hétvégi találkozóra, hiszen a tabella második helyén álló Somogyszil látogatott hozzájuk.

- Abszolút rangadónak minősül, mivel ők a másodikak. Itt hogyha győzni tudunk, akkor helycsere és abszolút nyílttá tettük a bajnokságot. Mindenféleképp győzelmet várok a csapatomtól - árulta el a Kaposfüred SC edzője, Pál Gábor.

A Somogyszil az Ádánd, a Somodor és a Koppányvölgye csapatát is legyőzte már ebben a szezonban. A csapat célja az éremszerzés a bajnokság végére.

- Csapatépítés zajlik igazából. Még a játékrendszerhez mindenkinek alkalmazkodnia kell. Szerintem a dobogóra esélyesek vagyunk, ha kijön a lépés - mondta Somogyszili SE játékos-edzője, Kőszegi József.

A találkozó egy hatalmas füredi helyzettel indult, de a Somogyszil előtt is adódtak lehetőségek.

A kaposfüredi vezetőgólra a 21. percig kellett várni, ekkor Tábori talált a kapuba. A második félidőben Nikolausz is eredményes volt, majd a hajrában egy gyors gólváltást követően - Tábori és Kőszegi találatai után - kialakult a 3-1-es végeredmény.

A spori nem állt mindig háttal a játéknak, a somogysziliaknak még egy pirosat is kiosztott, akik az utolsó félórát emberhátrányban futballozták végig. A Füred összességében megérdemelten nyert és zsinórban a negyedik sikerét aratta a bajnokságban.

- Nehezebben indult ez a szezon, tehát a játékosállományunk még mindig megye kettes, viszont nehezen tudtuk feldolgozni, hogy megye háromban indultunk. Nyilván itt mások a körülmények, mások a csapatok, most kezdünk igazán összeállni - mondta Pál Gábor.

A hat forduló után harmadik helyen álló fürediek legközelebb a Somodor otthonában játszanak majd. A bajnokságot a Bálványos vezeti, a Somogyszil a negyedik pozícióból várja a folytatást.

Címkék: füred, megye, foci, sport