A nyári pihenő után egy egyhetes bentlakásos, kaszói edzőtáborral kezdték meg a felkészülést, majd heti 3-4 edzéssel igyekeztek formába hozni magukat a versenyzők. A fő cél, hogy az október 3-i, csömöri országos bajnokságon legyen mindenki csúcsformában, ahova a lányok két vidékbajnoki csapat arannyal és számos dobogós helyezéssel kvalifikálták magukat. A ráhangolás első lépésenként Jászberénybe utazott a csapat egy része, majd jövő héten Nagyatádon vesznek részt az Egyesület Ősz Kupáján.A Jász Kupán az országos számos egyesületéből több száz versenyző vett részt.

A 2006-os mezőnyében Borbély Kata indult, aki erős szabad, és biztonsági karika gyakorlatával összetettben és karikával második lett, szabadban pedig első. A 2005-ben születettek között Makkos Virág javuló formát mutatva összetett hatodik lett, Vajda Lara Zoé negyedik lett az összesítésben. Lara teljesítménye az elmúlt versenyeken fokozatosan javult, így már nem is számított meglepetésnek, hogy az erős mezőnyben szabadgyakorlatával harmadik helyezést ért el. Ebben a kategóriában Szombathelyi Zsófia összetettben és karikával harmadik lett. A 2005 kategória mindhárom aranyérmét Laklia Lúcia nyerte. Lúcia teljesítményét betegsége sem befolyásolta, a tőle megszokott módon magabiztosan, precízen mutatta be gyakorlatait. A 2004-esek között Kulcsár Adrienn lett az első csapattársa Gyenesei Fanni előtt.

A verseny összességében nagyon jól szolgálta az OB-ra való felkészülést, jól megmutatta kinél mit kell még javítani, miben lehet még fejlődni a hátralévő időben. A lányok felkészítői, edzői: Dr. Balogh Orsolya, Boros Ninetta, Kiss Pálma, Oláh Dóra és Szolnoki Nikolett.

Címkék: jászberény, éremeső, sport