Győrbíró Dávid és Nichter Krisztina kellemes meglepetésre, a felnőtt magyar bajnokságon elért második helyezéssel jutott ki a kűr világbajnokságra. A két 18 éves kaposvári fiatal élete eddigi legnagyobb versenyére készült az elmúlt hónapokban.

- Meglepett minket, mert próbaképpen indultunk el a magyar bajnokságon. Annak is, hogy összejött, hogy anygailag is sikerült összehozni, és el tuddunk utazni - mondta Nichter Krisztina.

- Mindig elég nagy munka van egy ilyen mögött, ez a formáció a gálára készült, majd módosítottuk a magyar bajnokságra. Nagyobbat nem változtattunk rajta március óta - tette hozzá Győrbíró Dávid Márk.

Kriszti és Dávid 2011 óta táncol együtt. Felkészítőjük szerint hamar összeszoktak, és már a hazai és a nemzetközi mezőnyben is letették a névjegyüket.

- Voltunk már standard és latin vb-n, de kűr vb-n nem, mert nem volt még olyan párosom, aki rászánta az idejét arra, hogy ezzel is foglalkozzon. A párok tíztáncosak, ez plusz feladat, energia. Az iskola mellett ez nagy időt elvesz, és ha valaki ide eljut, egy nagy elismerés, nagy kihívás. Kriszti elég lelkiismeretes, nagyon lelkis, mindenét odaadja azért, amit véghez akar vinni. Dávid olyan ember, aki szeret élni és világot látni, kihasznál minden lehetőséget, ő is addig küzd, amig eljut oda, ahová akar - válaszolta Jegesné Hornyák Hajnalka az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület Kaposvár egyesületi vezetője.

Dávid már Budapesten egyetemista, Kriszti pedig a katolikus gimnázium végzős tanulója, így a két versenyző csak a hétvégén tudott közösen készülni. Ahhoz, hogy a kaposváriak kijussanak Kínába, komoly összefogás kellett az elmúlt időszakban.

- Szita Károly polgármester úr és a Mikrokozmosz Művészeti Iskola támogatta. A nagyobb részét az egyesüélet dolgozta össze a nyáron a fellépésekből. Azon volt mindenki egész nyáron, hogy hozzásegítse őket az úthoz - tette hozzá az egyesület vezetője.

A még ifjúsági korú páros tapasztalt versenyzőkkel táncol majd együtt a világbajnokságon, és a reális cél a középmezőny elérése lehet.

Címkék: ametiszt, világbajnokság, kaposvár, sport